Exam Code: 1z0-060 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Upgrade to Oracle Database 12c
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1z0-060 Exam.

2016 Jun 1z0-060 Study Guide Questions:

Q61. Your database has the SRV1 service configured for an application that runs on middle-tier application server. The application has multiple modules. You enable tracing at the service level by executing the following command:

SQL > exec DBMS_MONITOR.SERV_MOD_ACT_TRACE_ENABLE (‘SRV1’);

The possible outcome and actions to aggregate the trace files are as follows:

1.The command fails because a module name is not specified. 

2.A trace file is created for each session that is running the SRV1 service.

3.An aggregated trace file is created for all the sessions that are running the SRV1 service.

4.The trace files may be aggregated by using the trcess utility.

5.The trace files be aggregated by using the tkprof utility.

Identify the correct outcome and the step to aggregate by using tkprof utility?

A. 1

B. 2 and 4

C. 2 and 5

D. 3 and 4

E. 3 and 5

Answer: B


Q62. You plan to migrate your database from a File system to Automata Storage Management (ASM) on same platform.

Which two methods or commands would you use to accomplish this task?

A. RMAN CONVERT command

B. Data Pump Export and import

C. Conventional Export and Import

D. The BACKUP AS COPY DATABASE . . . command of RMAN

E. DBMS_FILE_TRANSFER with transportable tablespace

Answer: AD


Q63. In a recent Automatic Workload Repository (AWR) report for your database, you notice a high number of buffer busy waits. The database consists of locally managed tablespaces with free list managed segments.

On further investigation, you find that buffer busy waits is caused by contention on data blocks.

Which option would you consider first to decrease the wait event immediately?

A. Decreasing PCTUSED

B. Decreasing PCTFREE

C. Increasing the number of DBWN process

D. Using Automatic Segment Space Management (ASSM)

E. Increasing db_buffer_cache based on the V$DB_CACHE_ADVICE recommendation

Answer: D


1z0-060  exam answers

Avant-garde 1z0-060 beta:

Q64. Which three statements are true about Automatic Workload Repository (AWR)?

A. All AWR tables belong to the SYSTEM schema. 

B. The AWR data is stored in memory and in the database.

C. The snapshots collected by AWR are used by the self-tuning components in the database

D. AWR computes time model statistics based on time usage for activities, which are displayed in the v$SYS time model and V$SESS_TIME_MODEL views.

E. AWR contains system wide tracing and logging information.

Answer: CDE


Q65. Your multitenant container (CDB) contains two pluggable databases (PDB), HR_PDB and ACCOUNTS_PDB, both of which use the CDB tablespace. The temp file is called temp01.tmp.

A user issues a query on a table on one of the PDBs and receives the following error: ERROR at line 1:

ORA-01565: error in identifying file ‘/u01/app/oracle/oradata/CDB1/temp01.tmp’ 

ORA-27037: unable to obtain file status

Identify two ways to rectify the error.

A. Add a new temp file to the temporary tablespace and drop the temp file that that produced the error.

B. Shut down the database instance, restore the temp01.tmp file from the backup, and then restart the database.

C. Take the temporary tablespace offline, recover the missing temp file by applying redo logs, and then bring the temporary tablespace online.

D. Shutdown the database instance, restore and recover the temp file from the backup, and then open the database with RESETLOGS.

E. Shut down the database instance and then restart the CDB and PDBs.

Answer: AE


Q66. Examine the following parameters for a database instance:

MEMORY_MAX_TARGET=0 

MEMORY_TARGET=0 

SGA_TARGET=0 

PGA_AGGREGATE_TARGET=500m

Which three initialization parameters are not controlled by Automatic Shared Memory Management (ASMM)?

A. LOG_BUFFER

B. SORT_AREA_SIZE

C. JAVA_POOL_SIZE

D. STREAMS_POOL_SIZE

E. DB_16K_CACHE_SZIE

F. DB_KEEP_CACHE_SIZE

Answer: AEF


2passeasy.com

Realistic vce 1z0-060:

Q67. You are connected using SQL* Plus to a multitenant container database (CDB) with SYSDBA privileges and execute the following sequence statements:


What is the result of the last SET CONTAINER statement and why is it so?

A. It succeeds because the PDB_ADMIN user has the required privileges.

B. It fails because common users are unable to use the SET CONTAINER statement.

C. It fails because local users are unable to use the SET CONTAINER statement.

D. If fails because the SET CONTAINER statement cannot be used with PDB$SEED as the target pluggable database (PDB).

Answer: C


Q68. Which two are prerequisites for performing a flashback transaction?

A. Flashback Database must be enabled. 

B. Undo retention guarantee for the database must be configured. 

C. EXECUTE privilege on the DBMS_FLASHBACK package must be granted to the user flashing back transaction.

D. Supplemental logging must be enabled. 

E. Recycle bin must be enabled for the database.

F. Block change tracking must be enabled tor the database.

Answer: CD


Q69. Which three tasks can be automatically performed by the Automatic Data Optimization feature of Information lifecycle Management (ILM)?

A. Tracking the most recent read time for a table segment in a user tablespace

B. Tracking the most recent write time for a table segment in a user tablespace

C. Tracking insert time by row for table rows

D. Tracking the most recent write time for a table block

E. Tracking the most recent read time for a table segment in the SYSAUX tablespace

F. Tracking the most recent write time for a table segment in the SYSAUX tablespace

Answer: ABD 


Q70. Which Oracle Database component is audited by default if the unified Auditing option is enabled?

A. Oracle Data Pump

B. Oracle Recovery Manager (RMAN)

C. Oracle Label Security

D. Oracle Database Vault

E. Oracle Real Application Security

Answer: B