Proper study guides for Updated Oracle Upgrade to Oracle Database 12c certified begins with Oracle 1z0-060 preparation products which designed to deliver the Actual 1z0-060 questions by making you pass the 1z0-060 test at your first time. Try the free 1z0-060 demo right now.

2016 Jun 1z0-060 study guide:

Q81. You execute the following commands to audit database activities:

SQL > ALTER SYSTEM SET AUDIT_TRIAL=DB, EXTENDED SCOPE=SPFILE;

SQL > AUDIT SELECT TABLE, INSERT TABLE, DELETE TABLE BY JOHN By SESSION WHENEVER SUCCESSFUL;

Which statement is true about the audit record that generated when auditing after instance restarts?

A. One audit record is created for every successful execution of a SELECT, INSERT OR DELETE command on a table, and contains the SQL text for the SQL Statements.

B. One audit record is created for every successful execution of a SELECT, INSERT OR DELETE command, and contains the execution plan for the SQL statements.

C. One audit record is created for the whole session if john successfully executes a SELECT, INSERT, or DELETE command, and contains the execution plan for the SQL statements.

D. One audit record is created for the whole session if JOHN successfully executes a select command, and contains the SQL text and bind variables used. 

E. One audit record is created for the whole session if john successfully executes a SELECT, INSERT, or DELETE command on a table, and contains the execution plan, SQL text, and bind variables used. 

Answer: D


Q82. Which three functions are performed by the SQL Tuning Advisor?

A. Building and implementing SQL profiles

B. Recommending the optimization of materialized views

C. Checking query objects for missing and stale statistics

D. Recommending bitmap, function-based, and B-tree indexes

E. Recommending the restructuring of SQL queries that are using bad plans

Answer: ACE


Q83. You Execute the Following command to create a password file in the database server:

$ orapwd file = ‘+DATA/PROD/orapwprod entries = 5 ignorecase = N format = 12’ 

Which two statements are true about the password file?

A. It records the usernames and passwords of users when granted the DBA role.

B. It contains the usernames and passwords of users for whom auditing is enabled. 

C. Is used by Oracle to authenticate users for remote database administration.

D. It records the usernames and passwords of all users when they are added to the OSDBA or OSOPER operating system groups.

E. It supports the SYSBACKUP, SYSDG, and SYSKM system privileges.

Answer: CE


Q84. You are administering a database stored in Automatic Storage management (ASM). The files are stored in the DATA disk group. You execute the following command:

SQL > ALTER DISKGROUP data ADD ALIAS ‘+data/prod/myfile.dbf’ FOR ‘

+data/prod/myfile.dbf’

What is the result?

A. The file ‘+data. 231.54769’ is physically relocated to ‘+data/prod’ and renamed as ‘myfile.dbf’.

B. The file ‘+data. 231.54769’ is renamed as ‘myfile.dbf’, and copied to ‘+data/prod’.

C. The file ‘+data. 231.54769’ remains in the same location and a synonym 'myfile.dbf' is created. 

D. The file ‘myfile.dbf’ is created in ‘+data/prod’ and the reference to ‘+data. 231.54769’ in the data dictionary removed. 

Answer: C


Q85. Which statement is true about Enterprise Manager (EM) express in Oracle Database 12c?

A. By default, EM express is available for a database after database creation.

B. You can use EM express to manage multiple databases running on the same server.

C. You can perform basic administrative tasks for pluggable databases by using the EM express interface.

D. You cannot start up or shut down a database Instance by using EM express.

E. You can create and configure pluggable databases by using EM express.

Answer: D


2passeasy.com

Renovate 1z0-060 practice exam:

Q86. You administer an online transaction processing (OLTP) system whose database is stored in Automatic Storage Management (ASM) and whose disk group use normal redundancy.

One of the ASM disks goes offline, and is then dropped because it was not brought online before DISK_REPAIR_TIME elapseD. 

When the disk is replaced and added back to the disk group, the ensuing rebalance operation is too slow.

Which two recommendations should you make to speed up the rebalance operation if this type of failure happens again?

A. Increase the value of the ASM_POWER_LIMIT parameter.

B. Set the DISK_REPAIR_TIME disk attribute to a lower value.

C. Specify the statement that adds the disk back to the disk group.

D. Increase the number of ASMB processes.

E. Increase the number of DBWR_IO_SLAVES in the ASM instance.

Answer: AC


Q87. What is the effect of specifying the "ENABLE PLUGGABLE DATABASE" clause in a "CREATE DATABASE” statement?

A. It will create a multitenant container database (CDB) with only the root opened. 

B. It will create a CDB with root opened and seed read only.

C. It will create a CDB with root and seed opened and one PDB mounted. 

D. It will create a CDB that must be plugged into an existing CDB. 

E. It will create a CDB with root opened and seed mounted. 

Answer: B


Q88. You are about to plug a multi-terabyte non-CDB into an existing multitenant container database (CDB) as a pluggable database (PDB).

The characteristics of the non-CDB are as follows:

✑ Version: Oracle Database 12c Releases 1 64-bit

✑ Character set: WE8ISO8859P15

✑ National character set: AL16UTF16

✑ O/S: Oracle Linux 6 64-bit

The characteristics of the CDB are as follows:

✑ Version: Oracle Database 12c Release 1 64-bit

✑ Character set: AL32UTF8

✑ O/S: Oracle Linux 6 64-bit

Which technique should you use to minimize down time while plugging this non-CDB into the CDB?

A. Transportable database

B. Transportable tablespace

C. Data Pump full export / import

D. The DBMS_PDB package

E. RMAN

Answer: D


Q89. You want to flash back a test database by five hours. 

You issue this command:

SQL > FLASHBACK DATABASE TO TIMESTAMP (SYSDATE - 5/24);

Which two statements are true about this flashback scenario?

A. The database must have multiplexed redo logs for the flashback to succeed. 

B. The database must be MOUNTED for the flashback to succeed. 

C. The database must use block change tracking for the flashback to succeed. 

D. The database must be opened in restricted mode for the flashback to succeed. 

E. The database must be opened with the RESETLOGS option after the flashback is complete.

F. The database must be opened in read-only mode to check if the database has been flashed back to the correct SCN.

Answer: BE


Q90. You notice that the performance of your production 24/7 Oracle database significantly degradeD.  Sometimes you are not able to connect to the instance because it hangs. You do not want to restart the database instance.

How can you detect the cause of the degraded performance?

A. Enable Memory Access Mode, which reads performance data from SGA. 

B. Use emergency monitoring to fetch data directly from SGA analysis.

C. Run Automatic Database Diagnostic Monitor (ADDM) to fetch information from the latest Automatic Workload Repository (AWR) snapshots.

D. Use Active Session History (ASH) data and hang analysis in regular performance monitoring.

E. Run ADDM in diagnostic mode.

Answer: B