Exam Code: 1z0-060 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Upgrade to Oracle Database 12c
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1z0-060 Exam.

2016 May 1z0-060 Study Guide Questions:

Q11. Examine these two statements:


Which three are true about the MRKT tablespace?

A. The MRKT tablespace is created as a small file tablespace, because the file size is less than the minimum required for big file files.

B. The MRKT tablespace may be dropped if it has no contents.

C. Users who were using the old default tablespace will have their default tablespaces changed to the MRKT tablespace.

D. No more data files can be added to the tablespace.

E. The relative file number of the tablespace is not stored in rowids for the table rows that are stored in the MRKT tablespace.

Answer: CDE


Q12. Which two are true concerning a multitenant container database with three pluggable database?

A. All administration tasks must be done to a specific pluggable database.

B. The pluggable databases increase patching time.

C. The pluggable databases reduce administration effort.

D. The pluggable databases are patched together.

E. Pluggable databases are only used for database consolidation.

Answer: CE


Q13. Examine the commands executed to monitor database operations:

$> conn sys oracle/oracle@prod as sysdba 

SQL > VAR eid NUMBER

SQL > EXEC: eid := DBMS_SQL_MONITOR.BEGIN_OPERATION (‘batch_job’ , FORCED_TRACKING => ‘Y’);

Which two statements are true?

A. Database operations will be monitored only when they consume a significant amount of resource.

B. Database operations for all sessions will be monitoreD. 

C. Database operations will be monitored only if the STATISTICS_LEVEL parameter is set to TYPICAL and CONTROL_MANAGEMENT_PACK_ACCESS is set DIAGNISTIC + TUNING.

D. Only DML and DDL statements will be monitored for the session.

E. All subsequent statements in the session will be treated as one database operation and will be monitored. 

Answer: CE


2passeasy.com

Refresh actual test 1z0-060:

Q14. You are required to migrate your 11.2.0.3 database as a pluggable database (PDB) to a multitenant container database (CDB).

The following are the possible steps to accomplish this task:

1.Place all the user-defined tablespace in read-only mode on the source database.

2.Upgrade the source database to a 12c version.

3.Create a new PDB in the target container database.

4.Perform a full transportable export on the source database with the VERSION parameter set to 12 using the expdp utility.

5.Copy the associated data files and export the dump file to the desired location in the target database.

6.Invoke the Data Pump import utility on the new PDB database as a user with the DATAPUMP_IMP_FULL_DATABASE role and specify the full transportable import options.

7. Synchronize the PDB on the target container database by using the DBMS_PDS.SYNC_ODB function.

Identify the correct order of the required steps.

A. 2, 1, 3, 4, 5, 6

B. 1, 3, 4, 5, 6, 7

C. 1, 4, 3, 5, 6, 7

D. 2, 1, 3, 4, 5, 6, 7

E. 1, 5, 6, 4, 3, 2

Answer: C


Q15. Your database supports a DSS workload that involves the execution of complex queries: Currently, the library cache contains the ideal workload for analysis. You want to analyze some of the queries for an application that are cached in the library cache.

What must you do to receive recommendations about the efficient use of indexes and materialized views to improve query performance?

A. Create a SQL Tuning Set (STS) that contains the queries cached in the library cache and run the SQL Tuning Advisor (STA) on the workload captured in the STS.

B. Run the Automatic Workload Repository Monitor (ADDM).

C. Create an STS that contains the queries cached in the library cache and run the SQL Performance Analyzer (SPA) on the workload captured in the STS.

D. Create an STS that contains the queries cached in the library cache and run the SQL Access Advisor on the workload captured in the STS.

Answer: D


Q16. Examine the current value for the following parameters in your database instance:

SGA_MAX_SIZE = 1024M 

SGA_TARGET = 700M 

DB_8K_CACHE_SIZE = 124M 

LOG_BUFFER = 200M

You issue the following command to increase the value of DB_8K_CACHE_SIZE: 

SQL> ALTER SYSTEM SET DB_8K_CACHE_SIZE=140M;

Which statement is true?

A. It fails because the DB_8K_CACHE_SIZE parameter cannot be changed dynamically.

B. It succeeds only if memory is available from the autotuned components if SGA. 

C. It fails because an increase in DB_8K_CACHE_SIZE cannot be accommodated within SGA_TARGET.

D. It fails because an increase in DB_8K_CACHE_SIZE cannot be accommodated within SGA_MAX_SIZE.

Answer: D


2passeasy.com

100% Guarantee 1z0-060 ebook:

Q17. You database is running an ARCHIVELOG mode.

The following parameter are set in your database instance: 

LOG_ARCHIVE_FORMAT = arch+%t_%r.arc 

LOG_ARCHIVE_DEST_1 = ‘LOCATION = /disk1/archive’ 

DB_RECOVERY_FILE_DEST_SIZE = 50G

DB_RECOVERY_FILE = ‘/u01/oradata’

Which statement is true about the archived redo log files?

A. They are created only in the location specified by the LOG_ARCHIVE_DEST_1 parameter.

B. They are created only in the Fast Recovery AreA. 

C. They are created in the location specified by the LOG_ARCHIVE_DEST_1 parameter and in the default location $ORACLE_HOME/dbs/arch.

D. They are created in the location specified by the LOG_ARCHIVE_DEST_1 parameter and the location specified by the DB_RECOVERY_FILE_DEST parameter.

Answer: A


Q18. Which two statements are true about variable extent size support for large ASM files?

A. The metadata used to track extents in SGA is reduced. 

B. Rebalance operations are completed faster than with a fixed extent size

C. An ASM Instance automatically allocates an appropriate extent size.

D. Resync operations are completed faster when a disk comes online after being taken offline.

E. Performance improves in a stretch cluster configuration by reading from a local copy of an extent.

Answer: AC


Q19. Your multitenant container database (CDB) contains some pluggable databases (PDBs), you execute the following command in the root container:


Which two statements are true?

A. Schema objects owned by the C# # A_ADMIN common user can be shared across all PDBs.

B. The C # # A_ADMIN user will be able to use the TEMP_TS temporary tablespace only in root.

C. The command will, create a common user whose description is contained in the root and each PDB. 

D. The schema for the common user C # # A_ADMIN can be different in each container.

E. The command will create a user in the root container only because the container clause is not used. 

Answer: CD


Q20. You performed an incremental level 0 backup of a database: 

RMAN > BACKUP INCREMENTAL LEVEL 0 DATABASE;

To enable block change tracking after the incremental level 0 backup, you issued this command:

SQL > ALTER DATABASE ENABLE BLOCK CHANGE TRACKING USING FILE

‘ /mydir/rman_change_track.f’;

To perform an incremental level 1 cumulative backup, you issued this command: RMAN> BACKUP INCREMENTAL LEVEL 1 CUMULATIVE DATABASE;

Which three statements are true?

A. Backup change tracking will sometimes reduce I/O performed during cumulative incremental backups.

B. The change tracking file must always be backed up when you perform a full database backup.

C. Block change tracking will always reduce I/O performed during cumulative incremental backups.

D. More than one database block may be read by an incremental backup for a change made to a single block.

E. The incremental level 1 backup that immediately follows the enabling of block change tracking will not read the change tracking file to discover changed blocks.

Answer: ADE