Vivid of 1z0-238 free exam materials and interactive bootcamp for Oracle certification for client, Real Success Guaranteed with Updated 1z0-238 pdf dumps vce Materials. 100% PASS Oracle Enterprise Linux: Fundamentals exam Today!

2016 Jun 1z0-238 Study Guide Questions:

Q101. When you run an autopatch session, the AutoPatch utility prompts you to mention batchsize to be used for the current session along with a suggested value. What is the significance of batchsize while applying the patch? 

A. batchsize determines the number of parallel workers to be used during the autopatch session. 

B. batchsize determines the number of scripts that would be run in parallel during the autopatch session. 

C. batchsize determines the number of objects that would be compiled in parallel during the autopatch session. 

D. batchsize determines the number of rows that would be committed when certain scripts are run during the autopatch session. 

Answer: D 


Q102. What are the prerequisites (minimum version) at the operating system level before cloning an environment in Oracle Applications Release 12? 

A. tar version 4.x (Minimum) and zip version 3 (Minimum) 

B. perl version 5.x (Minimum) and zip version 2.3 (Minimum) 

C. gzip version 2.5 (Minimum) and tar version 5.0 (Minimum) 

D. gunzip version 5.x (Minimum) and perl version 5.x (Minimum) 

E. perl version 2.3 (Minimum) , zip version 5.x (Minimum), and gunzip version 5.x (Minimum) 

Answer: B 


Q103. Which command needs to be run to add a new node to an existing system? 

A. perl adautocfg.pl 

B. perl adaddnode.pl 

C. perl adcfgclone.pl addnode 

D. perl adcfgclone.pl appsTier 

Answer: B 


1z0-238  free exam

Latest 1z0-238 test:

Q104. Identify three facts that you should consider when planning a shared APPL_TOP Oracle Applications installation. (Choose three.) 

A. It supports a shared Applications technology stack. 

B. Overall disk space requirements may not be reduced. 

C. It can maximize system availability and meet additional usage requirements. 

D. It provides for utilization of distributed AD, improving patch application efficiency. 

E. Administrative tasks, such as patch application, need to be carried out only once. 

F. It provides flexibility because Oracle homes in a shared APPL_TOP are not required to be at the same patch level. 

G. It provides versatility because APPL_TOP can be shared across nodes running operating systems that are not binary compatible. 

Answer: C,D,E 


Q105. Where is the AutoPatch executable located in Oracle Applications R12? 

A. $AD_TOP 

B. $AU_TOP/bin 

C. $AD_TOP/bin 

D. $APPL_TOP/admin 

E. $COMMON_TOP/bin 

Answer: C 


Q106. Praveen performed a single-node installation of Oracle Applications R12 on a Linux server. After a few days, he got one more server with the HP operating system. To use resources of both the servers, he decided to move the database tier to the new HP server. Identify the correct sequence of steps that he needs to perform to successfully move the database tier. 

1. Start up the database and listener. 

2. Shut down only application tier services. 

3. Export the database from the Linux server by using the exp utility. 

4. Install fresh 10g software on the HP server. 

5. Create an empty database on the HP server. 

6. Import data into empty database on HP server using the imp utility. 

7. Copy only the $ORACLE_HOME database from the Linux server to the HP server. 

8. Run AutoConfig on the database tier after changing the $CONTEXT_FILE. 

9. Shut down all services of Oracle Applications R12. 

10. Enable database for AutoConfig. 

11. Copy the data files and $ORACLE_HOME database from the Linux server to the HP server. 

12. Run AutoConfig on the application tier after changing the $CONTEXT_FILE. 

A. 11, 1, 10, 8, 12 

B. 9, 7, 3, 6, 1, 12, 8 

C. 9, 11, 1, 8, 10, 12 

D. 4, 1, 11, 6, 1, 8, 12 

E. 2, 4, 5, 3, 6, 10, 8, 12 

Answer: E 


2passeasy.com

Actual 1z0-238 practice exam:

Q107. The Applications Context file has been accidentally deleted and <INST_TOP> was also lost accidentally. How do you restore the Applications Context file? 

A. Execute $ perl <INST_TOP>/clone/bin/adclonectx.pl retrieve on the application tier. 

B. Execute $ perl <COMMON_TOP>/clone/bin/adclonectx.pl retrieve on the application tier. 

C. Execute $ perl <ORACLE_HOME>/appsutil/clone/bin/adclonectx.pl retrieve on the database tier. 

D. Execute $ perl <ORACLE_HOME>/appsutil/clone/bin/adclonectx.pl retrieve on the application tier. 

Answer: B 


Q108. In Oracle Applications Release 12, you want to set up your X Display. After changing the value of the DISPLAY variable in the Context files of the database and application tiers, which adautocfg.sh files do you execute for these changes to take effect? (Choose two.) 

A. <INST_TOP>/admin/scripts/adautocfg.sh 

B. <APPL_TOP>/admin/scripts/adautocfg.sh 

C. <COMMON_TOP>/admin/scripts/adautocfg.sh 

D. <RDBMS ORACLE_HOME>/admin/scripts/<CONTEXT_NAME>/adautocfg.sh 

E. <iAS ORACLE_HOME>/appsutil/scripts/<CONTEXT_NAME>/adautocfg.sh 

F. <RDBMS ORACLE_HOME>/appsutil/scripts/<CONTEXT_NAME>/adautocfg.sh 

Answer: A,F 


Q109. Identify three features that INST_TOP supports. (Choose three.) 

A. read-only file systems 

B. centralization of log files 

C. centralization of all JSP files 

D. centralization of data files and control files 

E. centralization of application and database server control scripts 

F. sharing of APPL_TOP and technology stack among multiple instances 

Answer: A,B,F 


Q110. Which statements about AutoConfig are true? (Choose all that apply.) 

A. AutoConfig reads the Context file and updates configuration files. 

B. AutoConfig checks for the availability of ports during port changes. 

C. AutoConfig updates the database with the values for the Context file. 

D. AutoConfig creates a new Context file when if finds a missing xml file. 

E. AutoConfig is a tool that centralizes and simplifies Oracle Applications configuration management. 

Answer: A,C,E