You will get the in depth explanation once you deal with issues during your 1z0-808 research. Pass4sure give you the 1z0-808 Java SE 8 Programmer I blueprint legibly in the 1z0-808 puts. All these are greatly saving the expenditures to get acquainted with the Oracle classes.

2016 Jul 1z0-808 test engine

Q141. Given: 


What is the result? 

A. 120 

B. 120D 

C. A NumberFormatException will be thrown. 

D. Compilation fails due to error at line 5. 

E. Compilation tails due to error at line 8. 

Answer: E 

Explanation: 

At line 5, we have created a wrapper object of double by passing 120D, which is convertible to a Double, so there won't be any exception there. But if you check carefully, you can see the variable number is declared inside try block, so the scope of the variable number is limited to that block, so trying to access it outside causes a compile time error. httpsy/docs.oracle.com/javase/tutorial/iava/nutsandbolts/variables.html 


Q142. Which two statements are true for a two-dimensional array? 

A. It is implemented as an array of the specified element type. 

B. Using a row by column convention, each row of a two-dimensional array must be of the same size. 

C. At declaration time, the number of elements of the array in each dimension must be specified. 

D. All methods of the class Object may be invoked on the two-dimensional array. 

Answer: A,D 


Q143. Given the code fragment: 


And given the requirements: 

. If the value of the qty variable is greater than or equal to 90, discount = 0.5 

. If the value of the qty variable is between 80 and 90, discount = 0.2 

Which two code fragments can be independently placed at line n1 to meet the requirements? 


A. Option A 

B. Option B 

C. Option C 

D. Option D 

E. Option E 

Answer: A,C 


Q144. Given the code fragment: 


Which two modifications, when made independently, enable the code to print joe:true: 100.0? 


A. Option A 

B. Option B 

C. Option C 

D. Option D 

E. Option E 

Answer: A,C 


Q145. Which of the following can fill in the blank in this code to make it compile? 


A. abstract 

B. public 

C. default 

D. It will not compile with any as interfaces cannot have non abstract methods. 

E. It will compile without filling the blank. 

Answer: C 

Explanation: 

From Java SE 8, we can use static and/or default methods in interfaces, but they should be non abstract methods. SO in this case using default in blank is completely legal. Hence option C is correct. Option A is incorrect as given method is not abstract, so can't use abstract there. Options B and E are incorrect as we can't have non abstract method interface if they are not default or static. https;//docs.oraclexom/javase/tutorial/java/Iandl/defaultmethods.html 


1z0-808  latest exam

Rebirth 1z0-808 exam answers:

Q146. Given the code fragments: 


Which code fragment, when inserted at line ni, enables the code to print Hank? 

A. checkAge (iList, ( ) -> p. get Age ( ) > 40); 

B. checkAge(iList, Person p -> p.getAge( ) > 40); 

C. checkAge (iList, p -> p.getAge ( ) > 40); 

D. checkAge(iList, (Person p) -> { p.getAge() > 40; }); 

Answer: C 


Q147. Given: 


What is the result? 

A. 2 4 6 8 

B. 2 4 6 8 9 

C. 1 3 5 7 

D. 1 3 5 7 9 

Answer: D 


Q148. Given: 

public class Test { 

public static void main(String[] args) { 

try { 

String[] arr =new String[4]; 

arr[1] = "Unix"; 

arr[2] = "Linux"; 

arr[3] = "Solarios"; 

for (String var : arr) { 

System.out.print(var + " "); 

} catch(Exception e) { 

System.out.print (e.getClass()); 

What is the result? 

A. Unix Linux Solaris 

B. Null Unix Linux Solaris 

C. Class java.lang.Exception 

D. Class java.lang.NullPointerException 

Answer: B 

Explanation: null Unix Linux Solarios 

The first element, arr[0], has not been defined. 


Q149. Given: 


What is the result? 

A. 3 4 5 6 

B. 3 4 3 6 

C. 5 4 5 6 

D. 3 6 4 6 

Answer: C 


Q150. Given the code fragment: 

public class Test { 

public static void main(String[] args) { 

boolean isChecked = false; 

int arry[] = {1,3,5,7,8,9}; 

int index = arry.length; 

while ( <code1> ) { 

if (arry[index-1] % 2 ==0) { 

isChecked = true; 

<code2> 

System.out.print(arry(index]+", "+isChecked)); 

Which set of changes enable the code to print 1, true? 

A. Replacing <code1> with index > 0 and replacing <code2> with index--; 

B. Replacing <code1> with index > 0 and replacing <code2> with --index; 

C. Replacing <code1> with index > 5 and replacing <code2> with --index ; 

D. Replacing <code1> with index and replacing <code2> with --index ; 

Answer: A 

Explanation: 

Note: Code in B (code2 is --index;). also works fine.