Want to know Exambible 200-105 Exam practice test features? Want to lear more about Cisco Interconnecting Cisco Networking Devices Part 2 (ICND2 v3.0) certification experience? Study Precise Cisco 200-105 answers to Up to the minute 200-105 questions at Exambible. Gat a success with an absolute guarantee to pass Cisco 200-105 (Interconnecting Cisco Networking Devices Part 2 (ICND2 v3.0)) test on your first attempt.

2021 Dec 200-105 exam answers

Q41. - (Topic 2) 

Refer to the exhibit. 

Based on the exhibited routing table, how will packets from a host within the 192.168.10.192/26 LAN be forwarded to 192.168.10.1? 

A. The router will forward packets from R3 to R2 to R1. 

B. The router will forward packets from R3 to R1 to R2. 

C. The router will forward packets from R3 to R2 to R1 AND from R3 to R1. 

D. The router will forward packets from R3 to R1. 

Answer:

Explanation: 

From the routing table we learn that network 192.168.10.0/30 is learned via 2 equal- cost paths (192.168.10.9 &192.168.10.5) - traffic to this network will be load-balanced. 


Q42. - (Topic 2) 

What are three characteristics of the OSPF routing protocol? (Choose three.) 

A. It converges quickly. 

B. OSPF is a classful routing protocol. 

C. It uses cost to determine the best route. 

D. It uses the DUAL algorithm to determine the best route. 

E. OSPF routers send the complete routing table to all directly attached routers. 

F. OSPF routers discover neighbors before exchanging routing information. 

Answer: A,C,F 

Explanation: 

Open Shortest Path First Reference: 

http://docwiki.cisco.com/wiki/Open_Shortest_Path_First 

Explanation: 

Additional OSPF features include equal-cost, multipath routing, and routing based on upper-layer type-of-service (TOS) requests. TOS-based routing supports those upper-layer protocols that can specify particular types of service. An application, for example, might specify that certain data is urgent. If OSPF has high-priority links at its disposal, these can be used to transport the urgent datagram. 

OSPF supports one or more metrics. If only one metric is used, it is considered to be arbitrary, and TOS is not supported. If more than one metric is used, TOS is optionally supported through the use of a separate metric (and, therefore, a separate routing table) for each of the eight combinations created by the three IP TOS bits (the delay, throughput, and reliability bits). For example, if the IP TOS bits specify low delay, low throughput, and high reliability, OSPF calculates routes to all destinations based on this TOS designation. IP subnet masks are included with each advertised destination, enabling variable-length subnet masks. With variable-length subnet masks, an IP network can be broken into many subnets of various sizes. This provides network administrators with extra network-configuration flexibility. 


Q43. - (Topic 2) 

What can be done to secure the virtual terminal interfaces on a router? (Choose two.) 

A. Administratively shut down the interface. 

B. Physically secure the interface. 

C. Create an access list and apply it to the virtual terminal interfaces with the access-group command. 

D. Configure a virtual terminal password and login process. 

E. Enter an access list and apply it to the virtual terminal interfaces using the access-class command. 

Answer: D,E 

Explanation: 

It is a waste to administratively shut down the interface. Moreover, someone can still access the virtual terminal interfaces via other interfaces -> A is not correct. 

We can not physically secure a virtual interface because it is “virtual” -> B is not correct. 

To apply an access list to a virtual terminal interface we must use the “access-class” command. The “access-group” command is only used to apply an access list to a physical interface -> C is not correct; E is correct. 

The most simple way to secure the virtual terminal interface is to configure a username & password to prevent unauthorized login -> D is correct. 


Q44. - (Topic 2) 

Refer to the exhibit. 

If the router Cisco returns the given output and has not had its router ID set manually, what value will OSPF use as its router ID? 

A. 192.168.1.1 

B. 172.16.1.1 

C. 1.1.1.1 

D. 2.2.2.2 

Answer:

Explanation: 

If a router-id is not configured manually in the OSPF routing process the router will automatically configure a router-id determined from the highest IP address of a logical interface (loopback interface) or the highest IP address of an active interface. If more than one loopback interfaces are configured, the router will compare the IP addresses of each of the interfaces and choose the highest IP address from the loopbacks. 


Q45. - (Topic 3) 

A network administrator needs to configure a serial link between the main office and a remote location. The router at the remote office is a non-Cisco router. How should the network administrator configure the serial interface of the main office router to make the connection? 

A. Main(config)# interface serial 0/0 Main(config-if)# ip address 172.16.1.1 255.255.255.252 Main(config-if)# no shut 

B. Main(config)# interface serial 0/0 Main(config-if)# ip address 172.16.1.1 255.255.255.252 Main(config-if)# encapsulation ppp Main(config-if)# no shut 

C. Main(config)# interface serial 0/0 Main(config-if)# ip address 172.16.1.1 255.255.255.252 Main(config-if)# encapsulation frame-relay Main(config-if)# authentication chap Main(config-if)# no shut 

D. Main(config)# interface serial 0/0 Main(config-if)#ip address 172.16.1.1 255.255.255.252 Main(config-if)#encapsulation ietf Main(config-if)# no shut 

Answer:

Explanation: 

Cisco High-Level Data Link Controller (HDLC) is the Cisco proprietary protocol for sending data over synchronous serial links using HDLC. So HDLC runs only in Cisco router. PPP is not proprietary protocol it's a open source every cisco router and non-cisco router understand the PPP protocol.So we need to configure the PPP protocol if connection is between cisco and non-cisco router. 


Abreast of the times 200-105 practice test:

Q46. - (Topic 3) 

What is the purpose of LCP? 

A. to perform authentication 

B. to negotiate control options 

C. to encapsulate multiple protocols 

D. to specify asynchronous versus synchronous 

Answer:

Explanation: 

In order to be sufficiently versatile to be portable to a wide variety of environments, PPP provides a Link Control Protocol (LCP). The LCP is used to automatically agree upon the encapsulation format options, handle varying limits on sizes of packets, detect a looped-back link and other common misconfiguration errors, and terminate the link. Other optional facilities provided are authentication of the identity of its peer on the link, and determination when a link is functioning properly and when it is failing. 

Reference: Link Control Protocol 

http://www.ietf.org/rfc/rfc1661.txt 


Q47. - (Topic 3) 

Which protocol is an open standard protocol framework that is commonly used in VPNs, to provide secure end-to-end communications? 

A. RSA 

B. L2TP 

C. IPsec 

D. PPTP 

Answer:

Explanation: 

Internet Protocol Security (IPsec) is a technology protocol suite for securing Internet Protocol (IP) communications by authenticating and/or encrypting each IP packet of a communication session. IPsec also includes protocols for establishing mutual authentication between agents at the beginning of the session and negotiation of cryptographic keys to be used during the session. 


Q48. - (Topic 3) 

What does the frame-relay interface-dlci command configure? 

A. local DLCI on the subinterface 

B. remote DLCI on the main interface 

C. remote DCLI on the subinterface 

D. local DLCI on the main interface 

Answer:

Explanation: 

Frame Relay for ICND Exam http://www.ciscopress.com/articles/article.asp?p=100603&seqNum=3 

To assign a data-link connection identifier (DLCI) to a specified Frame Relay subinterface on the router or access server, or to assign a specific permanent virtual circuit (PVC) to a DLCI, or to apply a virtual template configuration for a PPP session, use the frame-relay interface-dlci interface configuration command Example 4-23 Example of frame-relay interface-dlci Command and the Output of show frame-relay map R4(config)#interface s1/2.403 point-to-point R4(config-subif)#frame-relay interface-dlci ? <16-1007> Define a switched or locally terminated DLCI R4(config-subif)#frame-relay interface-dlci 403 ? cisco Use CISCO Encapsulation ietf Use RFC1490/RFC2427 Encapsulation 

ppp Use RFC1973 Encapsulation to support PPP over FR protocol Optional protocol information for remote end <cr> R4#show frame-relay map Serial1/2.403 (up): point-to-point dlci, dlci 403(0xC9,0x3090), broadcast status defined, active R4# 


Q49. - (Topic 2) 

When a router undergoes the exchange protocol within OSPF, in what order does it pass through each state? 

A. exstart state > loading state > exchange state > full state 

B. exstart state > exchange state > loading state > full state 

C. exstart state > full state > loading state > exchange state 

D. loading state > exchange state > full state > exstart state 

Answer:

Explanation: 

OSPF states for adjacency formation are (in order) Down, Init, Attempt, 2-way, Exstart, 

Exchange, Loading and Full. 

Reference: 

Why Are OSPF Neighbors Stuck in Exstart/Exchange State? 

http://www.cisco.com/en/US/tech/tk365/technologies_tech_note09186a0080093f0d.shtml 


Q50. - (Topic 1) 

Refer to the exhibit. 

What commands must be configured on the 2950 switch and the router to allow communication between host 1 and host 2? (Choose two.) 

A. Router(config)# interface fastethernet 0/0 Router(config-if)# ip address 192.168.1.1 255.255.255.0 Router(config-if)# no shut down 

B. Router(config)# interface fastethernet 0/0 Router(config-if)# no shut down Router(config)# interface fastethernet 0/0.1 Router(config-subif)# encapsulation dot1q 10 Router(config-subif)# ip address 192.168.10.1 255.255.255.0 

Router(config)# interface fastethernet 0/0.2 Router(config-subif)# encapsulation dot1q 20 Router(config-subif)# ip address 192.168.20.1 255.255.255.0 

C. Router(config)# router eigrp 100 Router(config-router)# network 192.168.10.0 Router(config-router)# network 192.168.20.0 

D. Switch1(config)# vlan database Switch1(config-vlan)# vtp domain XYZ Switch1(config-vlan)# vtp server 

E. Switch1(config)# interface fastethernet 0/1 Switch1(config-if)# switchport mode trunk 

F. Switch1(config)# interface vlan 1 Switch1(config-if)# ip default-gateway 192.168.1.1 

Answer: B,E 

Explanation: 

The two answers B and E list all the commands needed to configure interVLAN routing. Please notice that Cisco switch 2950, 2960 only support dot1Q trunking so we don’t need to specify which trunking encapsulation to use in this case. For Cisco switches 3550 or above we have to use these commands instead: 

Switch3550(config-if)#switchport trunk encapsulation dot1q Switch3550(config-if)#switchport mode trunk 

References: http://www.cisco.com/en/US/tech/tk389/tk815/technologies_configuration_example09186a 00800949fd.shtml https://learningnetwork.cisco.com/servlet/JiveServlet/download/5669-2461/Router%20on%20a%20Stick.pdf.