Exam Code: 1Z0-062 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle Database 12c: Installation and Administration
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-062 Exam.

2016 Jun 1Z0-062 Study Guide Questions:

Q11. Your database has the SRV1 service configured for an application that runs on middle-tier application server. The application has multiple modules. You enable tracing at the service level by executing the following command: 

SQL > exec DBMS_MONITOR.SERV_MOD_ACT_TRACE_ENABLE (‘SRV1’); 

The possible outcome and actions to aggregate the trace files are as follows: 

1. The command fails because a module name is not specified. 

2. A trace file is created for each session that is running the SRV1 service. 

3. An aggregated trace file is created for all the sessions that are running the SRV1 service. 

4. The trace files may be aggregated by using the trcess utility. 

5. The trace files be aggregated by using the tkprof utility. 

Identify the correct outcome and the step to aggregate by using tkprof utility? 

A. 1 

B. 2 and 4 

C. 2 and 5 

D. 3 and 4 

E. 3 and 5 

Answer: B 

Explanation: Tracing information is present in multiple trace files and you must use the trcsess tool to collect it into a single file. 

Incorrect: 

Not 1: Parameter service_name 

Name of the service for which tracing is enabled. 

module_name 

Name of the MODULE. An optional additional qualifier for the service. 

Note: 

* The procedure enables a trace for a given combination of Service, MODULE and ACTION name. The specification is strictly hierarchical: Service Name or Service Name/MODULE, or Service Name, MODULE, and ACTION name must be specified. Omitting a qualifier behaves like a wild-card, so that not specifying an ACTION means all ACTIONs. Using the ALL_ACTIONS constant achieves the same purpose. 

* SERV_MOD_ACT_TRACE_ENABLE Procedure 

This procedure will enable SQL tracing for a given combination of Service Name, MODULE and ACTION globally unless an instance_name is specified. 

* DBMS_MONITOR.SERV_MOD_ACT_TRACE_ENABLE( 

service_name IN VARCHAR2, 

module_name IN VARCHAR2 DEFAULT ANY_MODULE, 

action_name IN VARCHAR2 DEFAULT ANY_ACTION, 

waits IN BOOLEAN DEFAULT TRUE, 

binds IN BOOLEAN DEFAULT FALSE, 

instance_name IN VARCHAR2 DEFAULT NULL); 


Q12. You are about to plug a multi-terabyte non-CDB into an existing multitenant container database (CDB) as a pluggable database (PDB). 

The characteristics of the non-CDB are as follows: 

Version: Oracle Database 12c Releases 1 64-bit Character set: WE8ISO8859P15 National character set: AL16UTF16 O/S: Oracle Linux 6 64-bit 

The characteristics of the CDB are as follows: 

Version: Oracle Database 12c Release 1 64-bit Character set: AL32UTF8 O/S: Oracle Linux 6 64-bit 

Which technique should you use to minimize down time while plugging this non-CDB into the CDB? 

A. Transportable database 

B. Transportable tablespace 

C. Data Pump full export / import 

D. The DBMS_PDB package 

E. RMAN 

Answer: D Explanation: 

Note: 

* Generating a Pluggable Database Manifest File for the Non-CDB 

Execute the dbms_pdb.describe procedure to generate the manifest file. 

exec dbms_pdb.describe(pdb_descr_file=>'/u01/app/oracle/oradata/noncdb/noncdb.xml'); 

Shut down the noncdb instance to prepare to copy the data files in the next section. 

shutdown immediate exit 


Q13. You run a script that completes successfully using SQL*Plus that performs these actions: 

1. Creates a multitenant container database (CDB) 

2. Plugs in three pluggable databases (PDBs) 

3. Shuts down the CDB instance 

4. Starts up the CDB instance using STARTUP OPEN READ WRITE 

Which two statements are true about the outcome after running the script? 

A. The seed will be in mount state. 

B. The seed will be opened read-only. 

C. The seed will be opened read/write. 

D. The other PDBs will be in mount state. 

E. The other PDBs will be opened read-only. 

F. The PDBs will be opened read/write. 

Answer: B,D 

Explanation: B: The seed is always read-only. 

D: Pluggable databases can be started and stopped using SQL*Plus commands or the ALTER PLUGGABLE DATABASE command. 


1Z0-062  exam fees

Most recent 1z0-062 questions:

Q14. Which two statements are true? 

A. A role cannot be assigned external authentication. 

B. A role can be granted to other roles. 

C. A role can contain both system and object privileges. 

D. The predefined resource role includes the unlimited_tablespace privilege. 

E. All roles are owned by the sys user. 

F. The predefined connect role is always automatically granted to all new users at the time of their creation. 

Answer: B,C 

Reference: http://docs.oracle.com/cd/E11882_01/network.112/e36292/authorization.htm#DBSEG9987 

8 (the functionality of roles) 


Q15. Which three are direct benefits of the multiprocess, multithreaded architecture of Oracle Database 12c when it is enabled? 

A. Reduced logical I/O 

B. Reduced virtual memory utilization 

C. Improved parallel Execution performance 

D. Improved Serial Execution performance 

E. Reduced physical I/O 

F. Reduced CPU utilization 

Answer: B,C,F 

Explanation: * Multiprocess and Multithreaded Oracle Database Systems 

Multiprocess Oracle Database (also called multiuser Oracle Database) uses several processes to run different parts of the Oracle Database code and additional Oracle processes for the users—either one process for each connected user or one or more processes shared by multiple users. Most databases are multiuser because a primary advantage of a database is managing data needed by multiple users simultaneously. 

Each process in a database instance performs a specific job. By dividing the work of the database and applications into several processes, multiple users and applications can connect to an instance simultaneously while the system gives good performance. 

* In previous releases, Oracle processes did not run as threads on UNIX and Linux systems. Starting in Oracle Database 12c, the multithreaded Oracle Database model enables Oracle processes to execute as operating system threads in separate address spaces. 


Q16. Which task would you recommend before using the Database Upgrade Assistant (DBUA) to upgrade a single-instance Oracle 11g R2 database to Oracle Database 12c? 

A. shutting down the database instance that is being upgraded 

B. executing the catctl.pl script to run the upgrade processes in parallel 

C. running the Pre-Upgrade Information Tool 

D. copying the listener.ora file to the new ORACLE_HOME 

Answer: C 

Reference: http://docs.oracle.com/cd/E11882_01/server.112/e23633/upgrade.htm#UPGRD12395 


2passeasy.com

High quality oracle 1z0-062:

Q17. You executed a DROP USER CASCADE on an Oracle 11g release 1 database and immediately realized that you forgot to copy the OCA.EXAM_RESULTS table to the OCP schema. 

The RECYCLE_BIN enabled before the DROP USER was executed and the OCP user has been granted the FLASHBACK ANY TABLE system privilege. 

What is the quickest way to recover the contents of the OCA.EXAM_RESULTS table to the OCP schema? 

A. Execute FLASHBACK TABLE OCA.EXAM_RESULTS TO BEFORE DROP RENAME TO OCP.EXAM_RESULTS; connected as SYSTEM. 

B. Recover the table using traditional Tablespace Point In Time Recovery. 

C. Recover the table using Automated Tablespace Point In Time Recovery. 

D. Recovery the table using Database Point In Time Recovery. 

E. Execute FLASHBACK TABLE OCA.EXAM_RESULTS TO BEFORE DROP RENAME TO EXAM_RESULTS; connected as the OCP user. 

Answer: C 

Explanation: RMAN tablespace point-in-time recovery (TSPITR). 

Recovery Manager (RMAN) TSPITR enables quick recovery of one or more tablespaces in a database to an earlier time without affecting the rest of the tablespaces and objects in the database. 

Fully Automated (the default) 

In this mode, RMAN manages the entire TSPITR process including the auxiliary instance. 

You specify the tablespaces of the recovery set, an auxiliary destination, the target time, and you allow RMAN to manage all other aspects of TSPITR. 

The default mode is recommended unless you specifically need more control over the location of recovery set files after TSPITR, auxiliary set files during TSPITR, channel settings and parameters or some other aspect of your auxiliary instance. 


Q18. Which three statements are true about SQL plan directives? 

A. They are tied to a specific statement or SQL ID. 

B. They instruct the maintenance job to collect missing statistics or perform dynamic sampling to generate a more optimal plan. 

C. They are used to gather only missing statistics. 

D. They are created for a query expression where statistics are missing or the cardinality estimates by the optimizer are incorrect. 

E. They instruct the optimizer to create only column group statistics. 

F. Improve plan accuracy by persisting both compilation and execution statistics in the SYSAUX tablespace. 

Answer: B,D,E 

Explanation: During SQL execution, if a cardinality misestimate occurs, then the database creates SQL plan directives. During SQL compilation, the optimizer examines the query corresponding to the directive to determine whether missing extensions or histograms exist (D). The optimizer records any missing extensions. Subsequent DBMS_STATS calls collect statistics for the extensions. 

The optimizer uses dynamic sampling whenever it does not have sufficient statistics corresponding to the directive. (B, not C) 

E: Currently, the optimizer monitors only column groups. The optimizer does not create an extension on expressions. 

Incorrect: 

Not A: SQL plan directives are not tied to a specific SQL statement or SQL ID. 

Note: 

* A SQL plan directive is additional information and instructions that the optimizer can use to generate a more optimal plan. For example, a SQL plan directive can instruct the optimizer to record a missing extension. 


Q19. On your Oracle 12c database, you invoked SQL *Loader to load data into the EMPLOYEES table in the HR schema by issuing the following command: 

$> sqlldr hr/hr@pdb table=employees 

Which two statements are true regarding the command? 

A. It succeeds with default settings if the EMPLOYEES table belonging to HR is already defined in the database. 

B. It fails because no SQL *Loader data file location is specified. 

C. It fails if the HR user does not have the CREATE ANY DIRECTORY privilege. 

D. It fails because no SQL *Loader control file location is specified. 

Answer: A,C 

Explanation: 

Note: 

* SQL*Loader is invoked when you specify the sqlldr command and, optionally, parameters that establish session characteristics. 


Q20. You Execute the Following command to create a password file in the database server: 

$ orapwd file = ‘+DATA/PROD/orapwprod entries = 5 ignorecase = N format = 12’ Which two statements are true about the password file? 

A. It records the usernames and passwords of users when granted the DBA role. 

B. It contains the usernames and passwords of users for whom auditing is enabled. 

C. Is used by Oracle to authenticate users for remote database administration. 

D. It records the usernames and passwords of all users when they are added to the OSDBA or OSOPER operating system groups. 

E. It supports the SYSBACKUP, SYSDG, and SYSKM system privileges. 

Answer: C,E