Simulation of 1Z0-053 exam prep materials and dumps for Oracle certification for candidates, Real Success Guaranteed with Updated 1Z0-053 pdf dumps vce Materials. 100% PASS Oracle Database 11g: Administration II exam Today!

2016 Jun 1Z0-053 Study Guide Questions:

Q11. When tuning Automatic PGA Memory Management, which of the following views will provide the information specified?

A. The V$PGA_TARGET_ADVICE view shows the predicted cache hit-ratio improvement if you increase PGA_AGGREGATE_TARGET.

B. The V$PGA_TARGET_ADVICE view shows how the V$SQL_WORKAREA histogram will change if you change the value of PGA_AGGREGATE_TARGET.

C. The V$PGA_TARGET_ADVICE_HISTOGRAM view shows how the

V$SQL_WORKAREA_HISTOGRAM will change if you switch between Manual and Automatic PGA Memory Management.

D. The V$PGA_TARGET_ADVICE view shows how performance will improve for the different work areas if you switch from Manual to Automatic PGA Memory Management.

Answer: A


Q12. What components are present in an ASM instance? (Choose three.)

A. SGA

B. Database processes

C. Database datafiles

D. Control files

E. Database parameter file or spfile

Answer: ABE


Q13. You perform a backup using the following BACKUP command:

RMAN> BACKUP AS COMPRESSED BACKUPSET DATABASE;

Which statement is true of this command?

A. A different procedure is required to restore a database from compressed backups

B. The AS COMPRESSED clause of the BACKUP command provided by RMAN is used to create compressed backup sets and image copies.

C. Using this command to create backups minimizes the bandwidth consumed

D. Using this command to create backups improves the performance of the backup process

Answer: C


1Z0-053  exam prep

Improved ocp 1z0-053:

Q14. After you have restored and recovered a database to a new host by using a previously performed Recovery Manager (RMAN) backup, which is the best option you would consider for the new database?

A. Opening the database in RESTRICTED mode

B. Opening the database with the RESETLOGS option

C. Setting a new DBID for the newly restored database

D. Restoring the server parameter file (SPFILE) to the new host

Answer: B


Q15. Upon starting your database, you receive the following error:

SQL> startup

ORACLE instance started.

Total System Global Area 171581440 bytes

Fixed Size 1298640 bytes

Variable Size 146804528 bytes

Database Buffers 20971520 bytes

Redo Buffers 2506752 bytes

Database mounted.

ORA-00313: open failed for members of log group 1 of thread 1

ORA-00312: online log 1 thread 1: '/oracle01/oradata/orcl/redo01.log'

ORA-00312: online log 1 thread 1: '/oracle01/oradata/orcl/redo01a.log'

You can choose from the following steps:

a. Restore the database datafiles.

b. Issue the alter database clear unarchived logfile group 1 command.

c. Issue the alter database open command.

d. Issue the alter database open resetlogs command.

e. Recover the database using point-in-time recovery.

f. Issue the Startup Mount command to mount the database.

g. Back up the database.

Which is the correct order of these steps in this case?

A. a, f, e, d, g

B. f, e, d

C. f, b, c, g

D. a, f, c

E. The database cannot be recovered.

Answer: C


Q16. Which two statements regarding a SQL profile are true? (Choose two.)

A. It is built by Automatic Tuning Optimizer.

B. It cannot be stored persistently in the data dictionary.

C. It can be used by the query optimizer automatically.

D. It can be created manually by using the CREATE PROFILE command.

Answer: AC


2passeasy.com

Guaranteed oracle certified professional 1z0-053:

Q17. For which two situations would you use functionality provided by the Resource Manager? (Choose two.)

A. setting idle timeout limits on resource plans

B. saving storage space by using compressed backup sets

C. creating jobs that will run automatically at a scheduled time

D. assigning priorities to jobs to manage access to system resources

E. creating alerts to perform notification when tablespaces are low on available space resources

Answer: AD


Q18. To clean up old records that are in a Flashback Data Archive and are past the retention period, what must the DBA do?

A. TRUNCATE the archive table.

B. DROP the Flashback Data Archive.

C. Nothing; expired rows are automatically removed.

D. Nothing; expired rows are moved to an archive table.

E. Delete entries from the archive where the metadata date retained is greater than the retention period.

Answer: C


Q19. Which of the following NLS_SORT parameter values would result in case-insensitive and accent- insensitive binary sorts?

A. NLS_SORT = BINARY

B. NLS_SORT = BINARY_AI

C. NLS_SORT = BINARY_CI

D. NLS_SORT = BINARY_AI_CI

E. Binary sorts are case insensitive and accent insensitive by default.

Answer: B


Q20. Which two activities are NOT supported by the Data Recovery Advisor? (Choose two.) 

A. Diagnose and repair a data file corruption offline.

B. Diagnose and repair a data file corruption online.

C. Diagnose and repair failures on a standby database.

D. Recover from failures in the Real Application Cluster (RAC) environment.

Answer: CD