Tested of 1z0-060 test engine materials and testing engine for Oracle certification for candidates, Real Success Guaranteed with Updated 1z0-060 pdf dumps vce Materials. 100% PASS Upgrade to Oracle Database 12c exam Today!

2016 May 1z0-060 Study Guide Questions:

Q51. In your multitenant container database (CDB) containing pluggable database (PDBs), the HR user executes the following commands to create and grant privileges on a procedure:

CREATE OR REPLACE PROCEDURE create_test_v (v_emp_id NUMBER, v_ename

VARCHAR2, v_SALARY NUMBER, v_dept_id NUMBER)

BEGIN

INSERT INTO hr.test VALUES (V_emp_id, V_ename, V_salary, V_dept_id); 

END;

/

GRANT EXECUTE ON CREATE_TEST TO john, jim, smith, king;

How can you prevent users having the EXECUTE privilege on the CREATE_TEST procedure from inserting values into tables on which they do not have any privileges?

A. Create the CREATE_TEST procedure with definer’s rights.

B. Grant the EXECUTE privilege to users with GRANT OPTION on the CREATE_TEST procedure.

C. Create the CREATE_TEST procedure with invoker’s rights.

D. Create the CREATE_TEST procedure as part of a package and grant users the EXECUTE privilege the package.

Answer: C


Q52. Examine the parameters for your database instance:


Which three statements are true about the process of automatic optimization by using cardinality feedback?

A. The optimizer automatically changes a plan during subsequent execution of a SQL statement if there is a huge difference in optimizer estimates and execution statistics.

B. The optimizer can re optimize a query only once using cardinality feedback.

C. The optimizer enables monitoring for cardinality feedback after the first execution of a query.

D. The optimizer does not monitor cardinality feedback if dynamic sampling and multicolumn statistics are enabled. 

E. After the optimizer identifies a query as a re-optimization candidate, statistics collected by the collectors are submitted to the optimizer.

Answer: ACD


Q53. In your multitenant container database (CDB) with two pluggable database (PDBs). You want to create a new PDB by using SQL Developer.

Which statement is true?

A. The CDB must be open.

B. The CDB must be in the mount stage.

C. The CDB must be in the nomount stage.

D. Alt existing PDBs must be closeD. 

Answer: A


1z0-060  test engine

Renewal 1z0-060 test:

Q54. A new report process containing a complex query is written, with high impact on the database. You want to collect basic statistics about query, such as the level of parallelism, total database time, and the number of I/O requests.

For the database instance STATISTICS_LEVEL, the initialization parameter is set to 

TYPICAL and the CONTROL_MANAGEMENT_PACK_ACCESS parameter is set to DIAGNOSTIC+TUNING.

What should you do to accomplish this task?

A. Execute the query and view Active Session History (ASH) for information about the query.

B. Enable SQL trace for the query.

C. Create a database operation, execute the query, and use the DBMS_SQL_MONITOR.REPORT_SQL_MONITOR function to view the report.

D. Use the DBMS_APPLICATION_INFO.SET_SESSION_LONGOPS procedure to monitor query execution and view the information from the V$SESSION_LONGOPS view.

Answer: C


Q55. An application accesses a small lookup table frequently. You notice that the required data blocks are getting aged out of the default buffer cache.

How would you guarantee that the blocks for the table never age out?

A. Configure the KEEP buffer pool and alter the table with the corresponding storage clause.

B. Increase the database buffer cache size.

C. Configure the RECYCLE buffer pool and alter the table with the corresponding storage clause.

D. Configure Automata Shared Memory Management.

E. Configure Automatic Memory Management-

Answer: A


Q56. The tnsnames.ora file has an entry for the service alias ORCL as follows:


The TNS ping command executes successfully when tested with ORCL; however, from the same OS user session, you are not able to connect to the database instance with the following command:

SQL > CONNECT scott/tiger@orcl 

What could be the reason for this?

A. The listener is not running on the database node.

B. The TNS_ADMIN environment variable is set to the wrong value.

C. The orcl.oracle.com database service is not registered with the listener.

D. The DEFAULT_DOMAIN parameter is set to the wrong value in the sqlnet.ora file.

E. The listener is running on a different port.

Answer: C


2passeasy.com

Simulation 12c 1z0-060:

Q57. You install a non-RAC Oracle Database. During Installation, the Oracle Universal Installer (OUI) prompts you to enter the path of the Inventory directory and also to specify an operating system group name.

Which statement is true?

A. The ORACLE_BASE base parameter is not set.

B. The installation is being performed by the root user.

C. The operating system group that is specified should have the root user as its member.

D. The operating system group that is specified must have permission to write to the inventory directory.

Answer: D


Q58. To implement Automatic Management (AMM), you set the following parameters:


When you try to start the database instance with these parameter settings, you receive the following error message:

SQL > startup

ORA-00824: cannot set SGA_TARGET or MEMORY_TARGET due to existing internal settings, see alert log for more information.

Identify the reason the instance failed to start.

A. The PGA_AGGREGATE_TARGET parameter is set to zero.

B. The STATISTICS_LEVEL parameter is set to BASIC. 

C. Both the SGA_TARGET and MEMORY_TARGET parameters are set.

D. The SGA_MAX_SIZE and SGA_TARGET parameter values are not equal.

Answer: B 


Q59. Which three statements are true when the listener handles connection requests to an Oracle 12c database instance with multithreaded architecture enabled In UNIX?

A. Thread creation must be routed through a dispatcher process

B. The local listener may spawn a now process and have that new process create a thread

C. Each Oracle process runs an SCMN thread. 

D. Each multithreaded Oracle process has an SCMN thread. 

E. The local listener may pass the request to an existing process which in turn will create a thread. 

Answer: ADE


Q60. You create a new pluggable database, HR_PDB, from the seed database. Which three tablespaces are created by default in HR_PDB?

A. SYSTEM

B. SYSAUX

C. EXAMPLE

D. UNDO

E. TEMP

F. USERS

Answer: ABE