Proper study guides for Regenerate Cisco CCIE Routing and Switching (v5.0) certified begins with Cisco 400-101 preparation products which designed to deliver the Accurate 400-101 questions by making you pass the 400-101 test at your first time. Try the free 400-101 demo right now.

2021 Dec ccie written exam:

Q131. Refer to the exhibit. 

All switches have default bridge priorities, and originate BPDUs with MAC addresses as indicated. The numbers shown are STP link metrics. 

After STP converges, you discover that traffic from switch SWG toward switch SWD takes a less optimal path. What can you do to optimize the STP tree in this switched network? 

A. Change the priority of switch SWA to a lower value than the default value. 

B. Change the priority of switch SWB to a higher value than the default value. 

C. Change the priority of switch SWG to a higher value than the default value. 

D. Change the priority of switch SWD to a lower value than the default value. 

Answer:

Explanation: 

In this topology, we see that all port paths and priorities are the same, so the lowest MAC address will be used to determine the best STP path. From SWG, SWE will be chosen as the next switch in the path because it has a lower MAC address than SWF. From SWE, traffic will go to SWC because it has a lower MAC address, and then to SWD, instead of going from SWE directly to SWD. If we lower the priority of SWD (lower means better with STP) then traffic will be sent directly to SWD. 


Q132. Refer to the exhibit. 

Routers R1, R2, and R3 are configured as shown, and traffic from R2 fails to reach 172.29.168.3. 

Which action can you take to correct the problem? 

A. Correct the static route on R1. 

B. Correct the default route on R2. 

C. Edit the EIGRP configuration of R3 to enable auto-summary. 

D. Correct the network statement for 172.29.168.3 on R3. 

Answer:

Explanation: 

On R1 we see there is a wrongly configured static route: ip route 172.29.168.3 255.255.255.255 172.17.17.2. It should be ip route 172.29.168.3 255.255.255.255 10.17.12.3. 


Q133. Refer to the exhibit. 

If a Layer 3 switch running OSPF in a VRF-lite configuration reports this error, which action can you take to correct the problem? 

A. Set mls cef maximum-routes in the global configuration. 

B. Add the vrf-lite capability to the OSPF configuration. 

C. Upgrade the Layer 3 switch to a model that can support more routes. 

D. Configure the control plane with a larger memory allocation to support the Cisco Express Forwarding Information Base. 

Answer:


Q134. Which two statements about ERSPAN are true? (Choose two.) 

A. It supports jumbo frames of up to 9202 bytes. 

B. It adds a 50-byte header to copied Layer 2 Ethernet frames. 

C. It supports packet fragmentation and reassembles the packets. 

D. It adds a 4-byte header to copied Layer 2 Ethernet frames. 

E. Source sessions on an individual switch can use different origin IP addresses. 

Answer: A,B 


Q135. Which two application protocols require application layer gateway support when using NAT on a Cisco router? (Choose two.) 

A. SIP 

B. HTTP 

C. FTP 

D. SMTP 

E. POP3 

Answer: A,C 


Update ccie dumps 400-101:

Q136. Which type of OSPF packet is an OSPF link state update packet? 

A. type 1 

B. type 2 

C. type 3 

D. type 4 

E. type 5 

Answer:

Explanation: 

Link State Update packets are OSPF packet type 4. These packets implement the flooding of link state advertisements. Each Link State Update packet carries a collection of link state advertisements one hop further from its origin. Several link state advertisements may be included in a single packet. 

Reference: http://www.freesoft.org/CIE/RFC/1583/107.htm 


Q137. Refer to the exhibit. 

Which three statements about the output are true? (Choose three.) 

A. An mrouter port can be learned by receiving a PIM hello packet from a multicast router. 

B. This switch is configured as a multicast router. 

C. Gi2/0/1 is a trunk link that connects to a multicast router. 

D. An mrouter port is learned when a multicast data stream is received on that port from a multicast router. 

E. This switch is not configured as a multicast router. It is configured only for IGMP snooping. 

F. IGMP reports are received only on Gi2/0/1 and are never transmitted out Gi2/0/1 for VLANs 10 and 20. 

Answer: A,B,C 

Explanation: 

In this example, the switch has been configured as a multicast router since IGMP snooping has been enabled. All mrouters can learn about other mrouters by receiving a PIM hello packet from another multicast router. Also, since two different VLANs are being used by the same port of gi 2/0/1, it must be a trunk link that connects to another multicast router. 


Q138. Which TCP mechanism prevents the sender from sending data too quickly for the receiver to process? 

A. Congestion control 

B. Error detection 

C. Selective acknowledgement 

D. Flow control 

Answer:

Explanation: 

In data communications, flow control is the process of managing the rate of data transmission between two nodes to prevent a fast sender from overwhelming a slow receiver. It provides a mechanism for the receiver to control the transmission speed, so that the receiving node is not overwhelmed with data from transmitting node. 

Reference: http://en.wikipedia.org/wiki/Flow_control_(data) 


Q139. DRAG DROP 

Answer: 


Q140. Refer to the exhibit. 

Which two statements about this configuration are true? (Choose two.) 

A. Pings from SW2 to SW1 fail because SW1 is pruning VLAN 10. 

B. VLANs 10 and 200 are added to the SW2 allowed list on interface fa0/22. 

C. Pings from SW2 to SW1 are successful. 

D. Only VLAN 200 is added to the SW1 allowed list on interface fa0/22. 

Answer: B,C