Exam Code: 1Z0-068 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle Database 12c: RAC and Grid Infrastructure Administration
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-068 Exam.

2016 Apr 1Z0-068 Study Guide Questions:

Q31. Which two statements are true regarding server-side connect-time load balancing for a RAC database when using SCAN listeners? 

A. It is based on performance metrics provided by the database instances LREG processes. 

B. LOCAL_LISTENER must be configured to point to the SCAN to enable server-side load balancing. 

C. The service’s connection load balancing goal must be manually configured to enable server-side connect-time load balancing. 

D. It’s enabled only when LOAD_BALANCE=YES is included in the TNS entry used by the client. 

E. Server-side load balancing requires the REMOTE_LISTENER to point to the SCAN. 

Answer: C,E 


Q32. Which three statements are true about the administration and use of policy sets in Oracle 12c Clusterware? 

A. All server pools in a cluster are controlled by the policy set, when user-defined policy management is used. 

B. Servers in a server pool outside the control of policy set are never affected by policy changes, when user-defined policy management is used. 

C. Clusterware administrators cannot directly modify the policy set when Quality of Service (QoS)Management is used. 

D. A server pool can have the same attributes defined for different policies in the policy set, when user-definedpolicy management is used. 

E. A server pool can have different attributes defined for different policies in the policy set, when user-definedpolicy management is used. 

Answer: A,C,E 


Q33. Which three statements are true about node listeners in a Grid Infrastructure Cluster using Flex ASM? 

A. They run from the Grid Infrastructure home by default. 

B. They listen only for database instances on the same node. 

C. They listen only for the ASM instance on the same node. 

D. There only can be one node listener per node. 

E. They listen on behalf on any ASM instance and all database instances on the same node. 

Answer: B,C,E 


1Z0-068 exam cram

Abreast of the times 1Z0-068 real exam:

Q34. A Java application using thick JDBC connections will soon be deployed, and you must configure a RAC database to support highly available connections. 

Broken connections must be re-established as quickly as possible. Which feature will support this requirement? 

A. Fast Connection Failover (FCF) with Transparent Application Failover (TAF) 

B. Transparent Application Failover (TAF) 

C. Transparent Application Failover (TAF) using Fast Application Notification (FAN) 

D. Fast Connection Failover (FCF) 

Answer: C 


Q35. Which three statements are true concerning the Automatic Workload Repository (AWR) in a RAC environment? 

A. Taking an AWR snapshot in a RAC database captures data from all instances that have the databaseopened. 

B. Taking an AWR snapshot in a RAC database captures data from the local instance only. 

C. Data captured by an AWR is aggregated across all instances before being stored in the database. 

D. The awr_snapshot_time_offset parameter specifies the number of seconds each instance waits after thetop of the hour before taking its AWR snapshot. 

E. AWR snapshots are created when control_management_pack_access is set to “none” 

Answer: C,D,E 


Q36. Examine the output of this command: ASMCMD> volinfo –G ACFS -a Diskgroup Name: ACFS Volume Name: VOL1 Volume Device: /dev/asm/vol1-280 State: ENABLED Size (MB): 248 Resize Unit (MB): 32 Redundancy: MIRROR Stripe Columns: 4 Stripe Width (K): 128 Usage: ACFS Mountpath: /u01/app/grid/acfsmount The ACFS disk group is a normal redundancy disk group with 5 GB of free space. To increase the size of the ACFS file system, you execute this command as the root user: $ /sbin/acfsutil size +200M /u01/app/grid/acfsmount 

Which two statements are true regarding the outcome of this command? 

A. It resizes VOL1. 

B. It fails to resize the filesystem because it must be unmounted before resizing. 

C. It fails to resize VOL1 because it must be executed as a user belonging to the SYSASM group. 

D. It succeeds but leaves the filesystem unmounted. 

E. It resizes the filesystem mounted on /u01/app/grid/acfsmount. 

Answer: A,D 


1Z0-068 practice test

Verified 1Z0-068 ebook:

Q37. Which three types of patches and upgrades are supported for Oracle Grid Infrastructure 12c? 

A. in-place upgrades using the Oracle Universal Installer 

B. out-of-place patching for patch bundles 

C. in-place patching for patch bundles 

D. out-of-place upgrades using the Oracle Universal Installer 

E. in-place patching for one-off patches 

F. in-place patching for patch sets 

Answer: A,B,E 


Q38. Which three statements are true about ASM Cloud File System (ACFS) tagging? 

A. asfssettag is a command provided by a platform-independent API to tag files. 

B. asfssettag is a command provided by a platform-dependent API to tag files. 

C. ACFS tagging is used to mark a subset of files in an ACFS file system for replication. 

D. acfsutil encr on can be used to specify the tag names of the files to be encrypted. 

E. acfsutil tag set can be used to tag files. 

Answer: C,D,E 


Q39. Which three statements are true about Quality of Service Management (QoS)? 

A. A server-pool can be managed by QoS even if it does have database instances running on nay server inthe pool. 

B. It can manage database services only if they are defined as UNIFORM services. 

C. It requires Oracle Grid Infrastructure for a Cluster to be installed and Clusterware to be running. 

D. It supports multiple databases assigned to the same server pool. 

E. Databases managed by QoS can be administrator managed or policy managed. 

Answer: C,D,E 


Q40. The DGRP1 diskgroup has these attributes: 

1.Normal redundancy 

2.Two failgroups with four asmdisks in each failgroup 

3.compatible.asm set to 12.1 

The ASM_POWER_LIMIT is currently set to 1 in the ASM instances. 

There are three databases whose instances are up and which access data in the DGRP1 diskgroup. 

No other clients use this diskgroup. 

You want to add two asmdisks to each failgroup, complete the rebalance as quickly as possible, by avoiding checks for access to allocation units, and then restore database availability. 

Examine the list of actions: 

1.Shut down all database instances using DGRP1. 

2.Shut down all ASM instances. 

3.Add the disks to DGRP1 specifying a large value for the REBALANCE POWER clause. 

4.Start one ASM instances in restricted mode. 

5.Wait for the rebalance to finish. 

6.Mount DGRP1 in restricted mode. 

7.Start all database instances whose files are stored in DGRP1. 

8.Dismount DGRP1. 

9.Mount DGRP1. 

10.Start all ASM instances. 

Identify the correct sequence of required steps: 

A. 1, 2, 3, 4, 5, 2 ,10, 7 

B. 1, 3, 5, 7 

C. 1, 8, 6, 3, 5, 8, 9, 7 

D. 1, 8, 6, 3, 5, 2, 10, 7 

Answer: C