Exam Code: 1Z0-068 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle Database 12c: RAC and Grid Infrastructure Administration
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-068 Exam.

2016 Apr 1Z0-068 Study Guide Questions:

Q11. Which four tasks are performed by DBCA when you convert a single-instance database to a four-instance RAC database? 

A. creating additional redo threads 

B. creating additional undo tablespaces 

C. creating shared ASM disk groups 

D. adding cluster resources 

E. creating database services 

F. adding additional initialization parameters 

Answer: A,B,C,F 


Q12. Which three statements are true about Global Resource Management in an Oracle 12c RAC database? 

A. Lazy remastering occurs when an instance shuts with SHUTDOWN IMMEDIATE. 

B. Object remastering causes all blocks in any instances’ buffer cache from the same object to be mastered inthe Global Resource Directory (GRD). 

C. When a database instance fails, then some global resource masters lost from the failing instance areremastered among the surviving instances. 

D. Lazy remastering instances occurs when an instance shuts with SHUTDOWN TRANSACTIONAL. 

E. Global Enqueue resources are recovered after Global Cache Resources after an instance failure. 

Answer: A,C,D 


Q13. Which three statements are true regarding Flex ASM on a four-node cluster consisting of 

three-hub nodes and a leaf node? 

A. An ASM instance and database instances can coexist on the same hub node. 

B. A database instance on a hub node can be a client of an ASM instance running on any leaf node. 

C. A database instance on a hub node can be a client of an ASM instance running on any hub node. 

D. A database instance on a leaf node can be a client of an ASM instance running on any hub node. 

E. A database instance on a hub node uses an ASM instance as an I/O server when requesting I/O todiskgroups. 

F. ASM Cluster File System (ASFS) can only be deployed on hub nodes. 

Answer: A,C,F 


1Z0-068 free draindumps

Refresh 1Z0-068 test:

Q14. Which two types of network adapters are required in which quantity in order to comply with Oracle recommendations for hardware in a cluster? 

A. at least one for the public network 

B. at least one for the storage network 

C. at least one for the interconnect 

D. at least two for the public network 

E. at least two for the storage network 

F. at least two for the interconnect 

Answer: D,E 


Q15. Which two are characteristics of any node that is part of a Grid Plug and Play (GPnP) Domain in Oracle Clusterware? 

A. It has at least two nonroutable interfaces inside the GPnP domain for the private interconnect. 

B. It has at least two routable interfaces outside the GPnP domain for the public interface. 

C. It has at least one routable interface inside the GPnP domain for the private interconnect. 

D. It has at least one routable interface outside the GPnP domain for the public interface. 

E. It has a unique identifier that is unique outside the GPnP domain. 

F. It has a unique identifier that is unique inside the GPnP domain. 

Answer: C,E 


Q16. Which three statements are true about the Global Enqueue Service and Global Enqueue Service (GES) Resources in Oracle 12c RAC? 

A. The mastering instance for a GES resource is never the same as the instance that owns the enqueue inexclusive mode. 

B. The LMD0 runs only on the instance that masters all GES resources. 

C. When a GES resource is dequeued, converters if any exist for that resource, are processed before anywaiter for that resource. 

D. The LMD0 process on the requesting instance communicates with the LMD0 process on the masteringinstance if they are not the same instance. 

E. The mastering instance for a GES resource is never the same as the instance that owns an enqueue inshared mode. 

F. An LMD0 process runs on all instances. 

G. The foreground process on the requesting instance communicates with the LMD0 process on themastering instance if they are not the same instance. 

Answer: A,F,G 


1Z0-068 exam fees

High quality 1Z0-068 practice exam:

Q17. Which three statements are true concerning activation of a user-defined policy in Oracle 

12c Clusterware? 

A. When a policy is first created, it is initially active. 

B. When a policy is activated, nodes may be reassigned to server pools based on the policy definition. 

C. An administrator-defined policy may be activated using the srvctl utility. 

D. When a policy is activated, resources cannot be automatically started to comply with the policy definition. 

E. When a policy is first created, it is initially inactive. 

F. When a policy is activated, resources can be automatically stopped to comply with the policy definition. 

Answer: A,C,E 


Q18. Which four statements are true concerning the upgrading of Oracle Grid Infrastructure 12c? 

A. The ORACLE_HOME environment variable must be set to the Grid Infrastructure home directory in theinstallation owner’s environment. 

B. The upgrade must be done in-place. 

C. The upgrade must be done out of place. 

D. Upgrade validation may be done using the Oracle Universal Installer which in turn invokes the built-incluster verification utility. 

E. The cluster verification utility cluvfy.sh can verify that the cluster is ready for an upgrade. 

F. The ORACLE_SID environment variable must be set to the SID of the ASM instance in the installationowner’s environment. 

G. The cluster verification utility cluvfy.sh can generate fixup scripts to run on all nodes of the cluster. 

Answer: A,B,F,G 


Q19. Which two statements are true concerning buffer states as shown in GV$BH.STATUS in Oracle 12c RAC? 

A. An XCUR block image may exist for a specific database block in only one instance. 

B. A CR image may get served from one instance to another to satisfy a read request. 

C. An XCUR image is not downgraded to a SCUR image for shipping to another instance until commits occurfor updated rows on the block. 

D. A PI block image may exist for a specific database block in only one instance. 

Answer: A,D 


Q20. Which two statements are true about Quality of Service Management? 

A. It can enable a more efficient sharing of hardware resources. 

B. It can improve the performance of SQL statements. 

C. It can improve system stability as the workload changes. 

D. It can improve the performance of PL/SQL. 

E. It can reduce the load on the system caused by Oracle background processes. 

Answer: A,D