Certified of 1Z0-430 free download materials and forum for Oracle certification for IT engineers, Real Success Guaranteed with Updated 1Z0-430 pdf dumps vce Materials. 100% PASS Oracle WebCenter Portal 11.1.1.8 Essentials exam Today!

2016 Aug 1Z0-430 exam topics

Q1. Which three statements are true in the context of WebCenter Portal customizations? 

A. WebCenter Portal Administrator changes the logo of the WebCenter Portal. This is an application customization. 

B. A moderator of a specific portal grants rights to create, view, and delete discussions. This is a user customization. 

C. A user changes the attributes of the task flow, to minimize it by default. This is a user customization. 

D. An application specialist edits a portal to hide a task flow. This is an application customization. 

Answer: A,B,C 

Reference: 

http://docs.oracle.com/cd/E29542_01/doc.1111/e27603/appx_datapres.htm#WCPAA12487 


Q2. Identify the skin that was released with WebCenter Portal 11.1.1.8 and should not be used with older templates. 

A. Skyros 

B. Fusion FX 

C. Spaces FX 

D. FASkin 

Answer: C 

Reference: 

http://docs.oracle.com/cd/E29542_01/doc.1111/e27603/rsrcs_skins.htm 


Q3. What happens to a page if a portlet throws an exception during the render-response phase of the ADF Faces Page Request life cycle? 

A. The page renders, displaying the portlet’s configured unavailable error message. 

B. The page renders with no content displayed for the corresponding portlet. 

C. The page fails to render. 

D. The page renders, with an error recorded in a log file. 

Answer: C 


Q4. Which two statements are true about the relationship between ADF Faces and JSF? 

A. ADF Faces is based on JSF. 

B. ADF Faces is a set of visual components built using JSF. 

C. JSF is loosely based on ADF Faces. 

D. ADF Faces uses Trinidad components to render visual components using a JSF-like syntax. 

Answer: B,D 

Reference: 

http://docs.oracle.com/cd/E24382_01/web.1112/e16181/gs_intro.htm 


Q5. What are the three capabilities provided by the Document Explorer taskflow? 

A. It allows users with the appropriate privileges to create folders in WebCenter Content. 

B. It shows version histories of files. 

C. It allows users to save a filtered view of the folder being viewed. 

D. It allows users to synchronize files to their local file systems. 

E. It allows users to customize which document properties to show in the columns of the view. 

Answer: A,B,D 


2passeasy.com

Most recent 1Z0-430 test preparation:

Q6. You have to deploy a WSRP producer application for High Availability. 

Why should you add this setting to the weblogic.xml file? 

<session-descriptor> 

<cookie-path>/appname</cookie-path> 

<persistent-store-type>REPLICATED_IF_CLUSTERED</persistent-store-type> 

</session-descriptor> 

A. to enable support for replicating HTTP session state 

B. to enable ADF Controller to track changes to ADF memory scopes and replicate the page flow scope and view scope within the server cluster 

C. to enable ADF Business Components failover 

D. to enable ADF object replication 

Answer: C 


Q7. In which file should customization classes be specified in the cust-config section (under mds-config)? 

A. web.xml 

B. weblogic.xml 

C. adf-config.xml 

D. adfm.xml 

Answer: C 

Reference: 

http://docs.oracle.com/cd/E25054_01/webcenter.1111/e12405/wcadm_app_config_files.ht m 


Q8. What two are prerequisites for OBIEE and WebCenter Portal (WCP) integration? 

A. SSO is configured. 

B. Common user names must be present in OBIEE and WCP. 

C. The data source for the OBIEE schema must be configured on the WCP domain. 

D. The deployment of WebLogic Server must be shared. 

E. MBean for the SOAP connection to the BI server is configured. 

F. JMS queue for BI report update events on the WCP domain is configured. 

Answer: B,E 


Q9. A client has a requirement to integrate BI Reports from BI Dashboard with WebCenter Portal. However, when a user clicks the BI server connection in the Portal’s Resource Catalog, he or she is unable to see any reports from BI Publisher. But when a user clicks the BI server connection in the WC, he or she is unable to see any reports from BI Publisher. 

What is the reason for this? 

A. You need to import the BI Publisher connection into WebCenter Portal. 

B. The user does not have permissions to view BI Catalog on BI Publisher. 

C. The user needs to have the permission on the BI Publisher connection in WebCenter Portal. 

D. The user needs to have the permission on BI Task Flows. 

Answer: D 


Q10. You are developing custom task flows. 

Identify two reasons for using connections.xml to store required connection details for external services. 

A. This is the only way to set a connection in ADF. 

B. You can change the endpoints of the connections at run time. 

C. The connections can be updated when adding the task flow to the page in Portal Builder. 

D. Maintain all connection details in a central location. 

Answer: C,D 

Reference: 

http://docs.oracle.com/cd/E29542_01/doc.1111/e27603/servtool_pcon.htm