Exam Code: 1Z0-475 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle IT Architecture SOA 2013 Essentials
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-475 Exam.

2016 Jun 1Z0-475 actual test

Q31. Business functional modellingis useful for modelling organizations that wish to adopt SOA. Select the three statements below that describe the benefits of business functional modelling to SOA. 

A. A business functional model assists in minimizing functional duplication. 

B. A business functional model provides a holistic view of the enterprise to avoid leaving gaps in theanalysis. 

C. A business functional model progresses from fine to coarse-grained analysis which helps identify high value services. 

D. A business functional model is dependent on the organizational structure, 

E. A business functional model progresses from coarse to fine-grained analysis which helps identifyunique services that can be turned into coarse-grained services through composition. 

Answer: A,B,E 


Q32. Whenever an account is past due, the billing system will post an "account past due" event message to a JMS queue. How is the event handled in the service-oriented integration architecture? 

A. The Business Process layer In the architecture listens for and handles the event. 

B. The Mediation layer in the architecture listens for the event and then routes the event to the appropriate SOA Service. 

C. There is a JMS listener for each layer in the architecture, so each layer In the architecture Is responsible for handling events as appropriate. 

D. The architecture does not support events generated by a back-end system. 

E. The Data Movement layer in the architecture is used to detect and handle events generated by the back-end systems. 

Answer: D 


Q33. How should business processes and technical orchestrations be handled when developing SOA Services as part ofservice-oriented integration architecture? 

A. Technical orchestrations are business processes that have been implemented using BPEL 

B. Business processes should be isolated from technical details by encapsulating the technical details in technical orchestrations. 

C. Activities within a business process that are likely to change due to business changes should be encapsulated in a technical orchestration. 

D. Business processes should not use any technical orchestrations. 

E. Business processes only call Business Services whereas technical orchestrations only call Connectivity Services. 

Answer: B 

Reference:http://www.oracle.com/technetwork/topics/entarch/oracle-ra-integration-r3-0-176700.pdf 


Q34. You receive non-functional requirements for a set of business Services which specify that the Service must deliver secure payloads. In addition, the Services need to be built whereby they promote reusability, especially in heterogeneous IT environments. Which option best describes how you would design the Service? 

A. Use Java to build the service and SSL to encrypt the transport. 

B. Use Java.security to encrypt payload while making sure that service consumers are on a secure and reliable network. 

C. Use WS-I to promote interoperability while using the WS-Security family of services to secure web services. 

D. Use WS-Policy and WS-Reliable Messaging to support delivery-based quality of service. 

Answer: D 


Q35. It has come to your notice that there is little or no reuse of SOA Services in production. After some investigation, you have been made aware that project development teams are struggling with Service interoperability challenges. 

What course of action do you take to address these challenges? 

A. A single registry is employed to ensure Services are consistently published. 

B. A single service engineering team is employed to build all Services which ensure implementation consistency. 

C. A single technology (for example, Java) is employed to build all Services which ensure standards consistency. 

D. Design-time governance quality points are employed to ensure that Services following agreed enterprise standards and guidelines. 

E. A single repository is employed to ensure Services are consistently discoverable. 

Answer: A 


1Z0-475  practice

Updated 1Z0-475 exam cost:

Q36. Which statement describes the purpose of a Service portfolio? 

A. A Service portfolio provides a single location for storing Service meta-data, software relationships, and metrics in order to apply governance policies and systemetise reuse. 

B. A Service portfolio provides a singlesoftware library from which artifacts can be deployed and versioned. 

C. A Service portfolio provides a runtime view of the Services so that the right Service may be looked up and consumed in an environment. 

D. A Service portfolio contains all the software artifacts that will be developed by a project so that project managers can track their lifecycle through the project. 

Answer: D 


Q37. You are a senior architect in an organization that wishes to adopt SOA for a number of projects in the future because of agility and cost reduction benefits. Who needs to be engaged in the changes that will impact the organization and which functional units should be Involved In implementing a successful SOA initiative? 

A. The head of the IT delivery organization needs to be engaged because It is their organization that will be affected the most by this change. The business and operations will continue as before. 

B. The CIO needs to be leading this initiative as all aspects of IT need to be engaged from delivery through to operations, but business involvement can be minimised, 

C. The SOA can be built up on a project-by-project basis so each project needs to be engaged when needed. 

D. The CEO must drive this initiative because it will have far-reaching impacts for all parts of the organization. 

E. The CIO and leaders of those business units falling under the scope of the SOA initiative need to drive the changes required for SOA adoption. 

Answer: E 


Q38. You receive requirements for a business Service which specifies that the Service must guarantee delivery of messages in the presence of component, system, or network failure. Which option best describes how you would design the Service? 

A. Service writes message to a fault tolerant database from which the consumer can read the message. 

B. Use WS-ReliableMessaging to support a delivery-based QoS for messages. 

C. Service posts a message on a database-backed JMS Queue from which the consumer can read the message. 

D. Use WS-Policy and WS-Security to support guaranteed delivery-based quality of service. 

Answer: B 

Explanation: 

WebLogic Web Services 9.0 conform to the WS-ReliableMessaging specification (February 2005), which describes how two Web Services running on different application servers can communicate reliably in the presence of failures in software components, systems, or networks. In particular, the specification describes an interoperable protocol in which a message sent from a source endpoint (or client Web Service) to a destination endpoint (or Web Service whose operations can be invoked reliably) is guaranteed either to be delivered, according to one or more delivery assurances, or to raise an error. 


Q39. Which statement describes how complexity, effort, and benefit are used In the SOA Project Selection Framework? 

A. Complexity measures the number of integrations that the projectwould require. Effort measures the amount of effort that existing shared services would save for the project. Benefitmeasures the amount of additional revenue that would result from the project, A top project for inclusion would have a larger benefit and effort with a lower complexity. 

B. Complexity measures the number of integrations that the project would require. Effort measures the amount of effort that existing shared services would save for the project. Benefit measures the business benefit that would be delivered by the project. A top project for inclusion would have a larger benefit and effort with a lower complexity. 

C. Complexity measures the technical complexity of the project. Effort measures the level of effort required to complete the project. Benefit measures the amount that the project would advance the SOA maturity of the organization. A top project for inclusion would have a larger benefit than the effort. 

D. Complexity measures the technical complexity of the project. Effort measures the level of effort required to complete the project. Benefit measures the amount of business benefit that would be delivered by the project. A top project for inclusion would have a large benefit and lower complexity and effort. 

E. Complexity measures the technical complexity of the project. Effort measures the level of effort required to complete the project. Benefit measures the amount of business benefit that would be delivered by the project. A top project for inclusion would have a large benefit and an effort that is lower than the complexity. 

Answer: B 


Q40. Which two statements are valid SOA infrastructure principles? 

A. SOA infrastructure must be designed to enable point-to-point integration. 

B. SOA Infrastructure must support all Services with standards-based interfaces, regardless of their choice of implementation technology. 

C. SOA Infrastructure must be based on open standards. This supports a best-of-breed approach and prevents vendor lock in. 

D. Multiple versions of a SOA Service must not be run concurrently. 

Answer: B,C 

Reference:http://www.oracle.com/technetwork/topics/entarch/oracle-ra-soa-infrastructure-r3-2-1561710.pdf(page 14, SOA infrastructure principles)