Proper study guides for Refresh Oracle Java Standard Edition 5 and 6, Certified Associate Exam certified begins with Oracle 1Z0-850 preparation products which designed to deliver the Realistic 1Z0-850 questions by making you pass the 1Z0-850 test at your first time. Try the free 1Z0-850 demo right now.

2016 Aug 1Z0-850 exams

Q101. - (Topic 2) 

Which is a valid abstract class? 

A. public abstract class Car { 

protected abstract void accelerate(); 

B. public abstract class Car { 

protected void accelerate(); 

C. public abstract class Car { 

protected abstract void accelerate() { 

// more code here 

D. public interface Car { 

protected abstract void accelerate(); 

E. public abstract class Car { 

protected final void accelerate(); 

Answer: A 


Q102. - (Topic 1) 

Given: 

3.

 class TestVars { 

4.

 int x, y; 

5.

 char c; 

6.

 // insert code here 

7.

 } 

Which three, inserted independently at line 6, allow the code to compile? (Choose three.) 

A. int z = x/y; 

B. boolean t = y; 

C. char d = (char) y; 

D. boolean bool = "false"; 

E. int x = y++; 

F. int g = c; 

Answer: A,C,F 


Q103. - (Topic 1) 

Given: 

1.

 interface A { } 

2.

 interface B { void b(); } 

3.

 interface C { public void c(); } 

4.

 abstract class D implements A,B,C { } 

5.

 class E extends D { 

6.

 void b() { } 

7.

 public void c() { } 

8.

 } 

Which is true? 

A. Compilation fails due to an error in line 6. 

B. The code compiles without error. 

C. Compilation fails due to an error in line 2. 

D. Compilation fails due to an error in line 4. 

E. Compilation fails due to an error in line 1. 

Answer: A 


Q104. - (Topic 1) 

Given: 

4.

 class Example { 

5.

 int x = 50; 

6.

 int y = 100; 

7.

 public static void main(String args[]) { 

8.

 int x = 0, y = 10; 

9.

 Example ex = new Example(); 

10.

 while (x < 3) { 

11.

 x++; y--; 

12.

 } 

13.

 System.out.println("x = " + x + " , y = " + y); 

14.

 } 

15.

 } 

What is the result? 

A. Compilation fails because of an error at line 10. 

B. Compilation fails because of an error at line 8. 

C. x = 53 , y = 97 

D. Compilation fails because of an error at line 9. 

E. Compilation fails because of an error at line 11. 

F. x = 3 , y = 7 

Answer: F 


Q105. - (Topic 1) 

Which is NOT a characteristic of Swing? 

A. Swing components can display a platform-independent "look and feel." 

B. Swing components are available in all web browsers. 

C. Swing components can be used to develop J2EE client applications. 

D. Swing components can display a platform-specific "look and feel." 

Answer: B 


1Z0-850  test preparation

Updated 1Z0-850 exam prep:

Q106. - (Topic 2) 

Which is a benefit of Swing clients? 

A. They can be used without a JRE on the client. 

B. They are easier to deploy than thin clients. 

C. They can provide a richer graphical user interface experience than thin clients. 

D. They are more universally supported by browsers than thin clients. 

Answer: C 


Q107. - (Topic 2) 

Which two are true? (Choose two.) 

A. SQL technology is used to access JMS queues from within EJB technology. 

B. SQL commands can be written in applications that use NO Java technologies. 

C. SQL allows you to modify multiple rows in a table with a single command. 

D. SQL is a web services technology used to parse large XML files. 

E. SQL commands cannot be contained in servlets. 

Answer: B,C 


Q108. - (Topic 1) 

Which is true about MIDlets? 

A. MIDlet devices are not required to allow applications to be uninstalled. 

B. The only API used to create MIDlets is the MIDP API. 

C. Devices that support MIDlets must allow the MIDlets to access the device's low-level functions. 

D. Devices that run MIDlets must provide software that manages wireless downloading of applications. 

Answer: D 


Q109. - (Topic 1) 

Given: 

4.

 int n1 = 22, n2 = 67, n3 = 0, n4 = 47, n5 = 17, n6 = 50; 

5.

 boolean b = true; 

Which three evaluate to true? (Choose three.) 

A. !(n1 < n3) && (n5 != n4) 

B. (n3 < n5) || (n2 <= n1) 

C. (n2 > n6) || b 

D. (!b) && (n1 <= n4) 

E. (n2 < n6) && (n4 >= n1) 

Answer: A,B,C 


Q110. - (Topic 2) 

Given: 

1.

 class Test2 { 

2.

 static String setMessage(String str) { 

3.

 return str + "How are you doing?"; 

4.

 } 

5. 

6.

 public static void main(String[] args) { 

7.

 String str = "Hello! "; 

8.

 str = setMessage(str); 

9.

 System.out.println("str : " + str); 

10.

 } 

11.

 } 

What is the result? 

A. Compilation fails because of an error at line 7. 

B. str : Hello! 

C. str : How are you doing? 

D. Compilation fails because of an error at line 2. 

E. Compilation fails because of an error at line 3. 

F. str : Hello! How are you doing? 

G. Compilation fails because of an error at line 8. 

Answer: F