Exam Code: 1Z0-055 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle Database 11g: New Features for 9i OCPs
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-055 Exam.

2016 Jun 1Z0-055 Study Guide Questions:

Q131. Following is the list of locations in random order where oranfstab can be placed. 

1./etc/mtab 

2.$ORACLE_HOME/dbs/oranfstab 

3./etc/oranfstab 

What is the sequence in which Direct NFS will search the locations? 

A. 1, 2, 3 

B. 3, 2, 1 

C. 2, 3, 1 

D. 1, 3, 2 

Answer: C 


Q132. In your database, the LDAP_DIRECTORY_SYSAUTH initialization parameter has been set to YES and the users who need to access the database as DBAs have been granted SYSDBA enterprise role in Oracle Internet Directory (OID). SSL and the password file have been configured. 

A user SCOTT with the SYSDBA privilege tries to connect to the database instance from a remote machine using the command: $ SQLPLUS scott/tiger@DB01 AS SYSDBA 

where DB01 is the net service name. 

Which authentication method would be used first? 

A. authentication by password file 

B. authentication by using certificates over SSL 

C. authentication by using the Oracle Internet Directory 

D. authentication by using the local OS of the database server 

Answer: A 


Q133. Which two statements regarding a SQL profile are true? (Choose two.) 

A. It is built by Automatic Tuning Optimizer. 

B. It cannot be stored persistently in the data dictionary. 

C. It can be used by the query optimizer automatically. 

D. It can be created manually by using the CREATE PROFILE command. 

Answer: A,C 


1Z0-055  exam answers

Most up-to-date 1Z0-055 free question:

Q134. Which statements are true regarding the concept of problems and incidents in the fault diagnosability infrastructure for Oracle Database 11g? (Choose all that apply.) 

A. The problem key is the same as the incident number. 

B. Every problem has a problem key, which is a text string that describes the problem. 

C. The database makes an entry into the alert log file when problems and incidents occur. 

D. The database sends an incident alert to the Oracle Enterprise Manager Database Home page. 

E. Only the incident metadata and dumps are stored in the Automatic Diagnostic Repository (ADR). 

Answer: B,C,D 


Q135. Which statement is true regarding the VALIDATE DATABASE command executed in RMAN session? 

A. It checks the database for intrablock corruptions only. 

B. It checks for block corruption in the valid backups of the database. 

C. It checks the database for both intrablock and interblock corruptions. 

D. It checks for only those corrupted blocks that are associated with data files. 

Answer: A 


Q136. In your database, the LDAP_DIRECTORY_SYSAUTH initialization parameter has been set to YES and the users who need to access the database as DBAs have been granted SYSDBA enterprise role in Oracle Internet Directory (OID). SSL and the password file have been configured. 

A user SCOTT with the SYSDBA privilege tries to connect to the database instance from a remote machine using the command: 

$ SQLPLUS scott/tiger@DB01 AS SYSDBA 

where DB01 is the net service name. 

Which authentication method would be used first? 

A. authentication by password file 

B. authentication by using certificates over SSL 

C. authentication by using the Oracle Internet Directory 

D. authentication by using the local OS of the database server 

Answer: A 


2passeasy.com

Breathing 1Z0-055 :

Q137. Which two initialization parameters would you set to enable Automatic Shared Memory Management? (Choose two.) 

A. set SHARED_POOL_SIZE to zero 

B. set STATISTICS_LEVEL to BASIC 

C. set SGA_TARGET to a non-zero value 

D. set DB_CACHE_SIZE to a non-zero value 

E. set STATISTICS_LEVEL to TYPICAL or ALL 

Answer: C,E 


Q138. You want to take the backup of the USERS tablespace. It has a single data file of 900 MB. You have tape drives of 300 MB each. The SBT channel is configured for the RMAN. To accomplish the backup, you issued the following RMAN command: 

RMAN> BACKUP SECTION SIZE 300M TABLESPACE users; 

Which two statements are true regarding the execution of the above command? (Choose two.) 

A. The backup piece size will be limited to 300 MB. 

B. The operation is accomplished using the default channel available. 

C. The RMAN parallelizes the backup although the parallelism is not set for a channel. 

D. Three channels for the tape drive must be configured by setting the parallelism to three. 

Answer: A,B 


Q139. In which two aspects does hot patching differ from conventional patching? (Choose two.) 

A. It consumes more memory compared with conventional patching. 

B. It can be installed and uninstalled via OPatch unlike conventional patching. 

C. It takes more time to install or uninstall compared with conventional patching. 

D. It does not require down time to apply or remove unlike conventional patching. 

E. It is not persistent across instance startup and shutdown unlike conventional patching. 

Answer: A,D 


Q140. Which statement is true for enabling Enterprise Manager Support Workbench in Oracle Database 11g to upload the physical files generated by Incident Packaging Service (IPS) to MetaLink? 

A. The database must be running in ARCHIVELOG mode. 

B. No special setup is required, and the feature is enabled by default. 

C. The path for the Automatic Diagnostic Repository (ADR) must be configured with the DIAGNOSTIC_DEST initialization parameter. 

D. The Enterprise Manager Support Workbench can be enabled only if the background process manageability monitor (MMON) is configured. 

E. Select the Enable option in the Oracle Configuration Manager Registration window during the installation of the Oracle Database 11g software, provide valid MetaLink credentials and select license agreement. 

Answer: E