Act now and download your Oracle 1Z0-064 test today! Do not waste time for the worthless Oracle 1Z0-064 tutorials. Download Up to date Oracle Oracle Database 12c: Performance Management and Tuning exam with real questions and answers and begin to learn Oracle 1Z0-064 with a classic professional.

2016 Jun 1Z0-064 free practice questions

Q41. Examine the parameters: Your database supports a mixed workload and users have dedicated server connections. Users complain about the increased response time of a few queries that are performing large sort operations. On investigation, you notice an increase in the number of multipass work area executions and high number of direct path write wait events. 

Which two actions could improve the performance? (Choose two.) 

A. increasing the value of the SORT_AREA_SIZE parameter 

B. increasing the value of the PGA_AGGREGATE_TARGET parameter 

C. enabling Automatic Memory Management for the instance 

D. increasing the size of the default temporary tablespace 

E. using parallel hint in queries performing large sort operations 

F. enabling Automatic Shared Memory Management for the instance 

Answer: A,F 


Q42. Your database supports a DSS workload. In an application, a few complex queries that contain multiple functions and expressions are using materialized views. You notice that some queries are performing poorly because they are not benefiting from query rewrites. 

Which three actions would you take to improve the performance of queries? (Choose three.) 

A. Create an SQL Tuning Set (STS) and submit as input to the SQL Access Advisor to generate recommendations about query rewrite and fast refresh for materialized views. 

B. Use the DBMS_MVIEW.EXPLAIN_REWRITE procedure to analyze why a query failed to rewrite. 

C. Create an STS and submit as input to the SQL Performance Analyzer to get recommendations about improving the performance of queries. 

D. Use the DBMS_ADVISOR.TUNE_MVIEW procedure to get recommendations about rewriting materialized views. 

E. Use the DBMS_ADVISOR.QUICK_TUNE procedure to analyze queries based on the usage of query rewrite with materialized views. 

Answer: A,C,E 


Q43. For which three problem categories does Automatic Database Diagnostic Monitor (ADDM) provide analysis and recommendations by default? (Choose three.) 

A. for network stack-related bandwidth contention 

B. for concurrency issues because of buffer busy problems 

C. for high-load PL/SQL execution and compilation, and high-load Java usage 

D. for application-level lock contention. 

Answer: B,C,D 


Q44. In your database, the locally managed tablespace, USERS, has the default space usage alert set to 85% for the warning level and 97% for the critical level. 

Which two statements are true? (Choose two.) 

A. Alerts are recorded in both Oracle Enterprise Manager Cloud Control and DBA_OUTSTANDING_ALERTS only when the critical threshold is exceeded. 

B. Alert settings for the warning and critical levels must be disabled before taking the USERS tablespace offline. 

C. Alerts that are triggered are automatically recorded in DBA_ALERT_HISTORY after they are cleared. 

D. Alerts are triggered when the space usage reaches the warning level, again when it reaches the critical level, and yet again when the space usage falls below the critical level. 

Answer: B,C 


Q45. Which two statements are true about ADDM or Real-Time ADDM? (Choose two.) 

A. ADDM can be run manually by selecting any range of AWR snapshots available within the AWR retention period, provided they do not cover a time period when the instances were restarted. 

B. ADDM runs in Partial mode to analyze any hung database issues. 

C. Real-Time ADDM can proactively detect and diagnose transient performance issues that last for a few seconds. 

D. Real-Time ADDM is automatically invoked by ADDM at the end of every hour. 

Answer: A,C 


1Z0-064  free practice test

Avant-garde 1Z0-064 test questions:

Q46. Examine the partial PLAN_TABLE output: 

Which is the correct sequence of execution? (Choose the best answer.) 

A. 3, 2, 1, 4, 0 

B. 0, 1, 2, 3, 4, 1 

C. 0, 4, 1, 3, 2, 1 

D. 3, 2, 4, 1, 0 

E. 3, 2, 4, 1, 0, 2 

Answer: A 


Q47. For which two requirements can you always use the V$ACTIVE_SESSION_HISTORY view? (Choose two.) 

A. to investigate intermittent performance problems in a session, only when the problem lasted less than five minutes in the last twelve hours 

B. to find the exact number of executions of a specific query in a session in the last two minutes 

C. to identify which module in an application was being executed in a session 

D. to identify a scheduler job that is not responding 

E. to find the amount of Program Global Architecture (PGA) memory being currently consumed by a session 

Answer: C,E 


Q48. Examine the output of the query executed to diagnose the reason for performance degradation of queries: 

Which three factors will you investigate further to identify the cause of the performance degradation? (Choose three.) 

A. Check the number of disk sorts. 

B. Check for the causes of the full table scans. 

C. Check the number of chained or migrated rows. 

Answer: A,B,C 


Q49. Which two result in the latest fragmentation within segments and the least external fragmentation within tablespaces? (Choose two.) 

A. automatic segment space managed segments 

B. locally managed tablespaces with uniform extent size 

C. freelist managed segments with one freelist 

D. dictionary managed tablespace 

E. locally managed tablespaces that were converted from dictionary managed tablespaces 

F. freelist managed segments with multiple freelist 

Answer: A,B 

Reference: http://docs.oracle.com/cd/B19306_01/server.102/b14220/logical.htm 


Q50. You are administering a database that supports an OLTP workload. An application performs a large number of small transactions. Users complain about increased response times for transactions. On investigation, you find that the cache hit ratio is 69%. Examine a partial output from V$SYSTEM_EVENT: 

Which four can be possible reasons for the increased response time? (Choose four.) 

A. The database buffer cache is inadequately sized. 

B. DBWR is not writing the dirty buffers fast enough. 

C. A large number of blocks are fetched from disks frequently. 

D. Several full table scans are performed by transactions. 

E. Blocks are aging out of the buffer cache frequently. 

F. Many sessions are waiting for buffers that are currently being read into the buffer cache by other sessions. 

Answer: A,B,E,F