The 1z0-067 computer software of Exambible can verify the testee if they should master the Upgrade Oracle9i/10g/11g OCA to Oracle Database 12c OCP information securely as well as actual answers. The Exambible 1z0-067 goods are include several choose. Candidate can pick various bundle items for the 1z0-067 pdf or 1z0-067 vce computer software according to their very own grasp of the 1z0-067 situation.

2016 Jun 1z0-067 free question

Q1. You are required to migrate your 11.2.0.3 database to an Oracle 12c database. 

Examine the list of steps that might be used to accomplish this task: 

1.Place all user-defined tablespaces in read-only mode on the source database. 

2.Use the RMAN convert command to convert data files to the target platform's endian 

format, if required. 

3.Perform a full transportable export on the source database with the parameters 

VERSI0N=I2, TRANSPORTABLE=ALWAYS, and FULL=Y. 

4. Transport the data files for all the user-defined tablespaces. 

5. Transport the export dump file to the target database. 

6.Perform an import on the target database by using the full, network_link, and transportable_datafiles parameters. 

7.Perform an import on the target database by using the full and transportable_datafiles parameters. 

Identify the required steps in the correct order. 

A. 1, 3, 5, 4, 2, and 6 

B. 1, 2, 4, 6, 5, 3, and 7 

C. 1, 2,4, and 7 

D. 2, 4, 5, 6, and 7 

Answer: A 


Q2. You set the following parameters in the parameter file and restart the database instance: 

NEMORY_MAX_TARGET=0 

MEMORY__TARGET=500M 

PGA_AGGREGATE_TARGET=90M 

SGA_TARGET=270M 

Which two statements are true? 

A. The memory_max_target parameter is automatically set to 500 MB. 

B. The pga_aggregate_targetand sga_target parameters are automatically set to zero. 

C. The value of the memory_max_targetparameter remains zero for the database instance. 

D. The lower limits of the pga_aggregate_target and sga_targetparameters are set to 90 MB and 270 MB respectively. 

E. The instance does not start up because Automatic Memory Management (AMM) is enabled but pga_aggregate_target and sga_target parameters are set to nonzero values. 

Answer: A,C 

Reference: http://docs.oracle.com/cd/B28359_01/server.111/b28310/memory003.htm#ADMIN11200 (See the second note on the page) 


Q3. Which two statements describe the relationship between a window, a resource plan, and a job class? 

A. A window specifies a resource plan that will be activated when that window becomes active. 

B. A window specifies a job class that will be activated when that window becomes active. 

C. A job class specifies a window that will be open when that job class becomes active. 

D. A window in association with a resource plan controls a job class allocation. 

E. A window in association with a job class controls a resource allocation. 

Answer: A,D 


Q4. Which two statements are true about scheduling operations in a pluggable database (PDB)? 

A. Scheduler jobs for a PDB can be defined only at the container database (CDB) level. 

B. A job defined in a PDB runs only if that PDB is open. 

C. Scheduler attribute setting is performed only at the CDB level. 

D. Scheduler objects created by users can be exported or imported using Data Pump. 

E. Scheduler jobs for a PDB can be created only by common users. 

Answer: C,D 


Q5. Identify two scenarios in which the RMAN crosscheck command can be used. 

A. when checking for backups that are not required as per the retention policy 

B. when updating the RMAN repository if any of the archived redo log files have been deleted without using RMAN to do the deletes 

C. when updating outdated information about backups that disappeared from disk or media or became corrupted and inaccessible 

D. when synchronizing backups, which were not performed by using RMAN, with the RMAN repository 

E. when listing backups that are required for recovery operations 

Answer: C,E 


1z0-067  exam cost

Update 1z0-067 practice test:

Q6. Your database is running in archivelog mode and a nightly backup of the database, along with an autobackup of the control file, is taken by using RMAN. Because of a media failure, the SPFILE and the control files are lost. 

Examine the steps to restore the SPFILE and the control file to mount the database: 

1. Set D3ID of the target database in RMAN. 

2.Start the database instance by using the startup force nomount command in RMAN. 

3.Restore the control files from the backup. 

4.Mount the database. 

5.Restore the SPFILE from the autobackup. 

6.Create a PFILE from the recovered SPFILE. 

7.Restart the instance in nomount state. 

Identify the required steps in the correct order. 

A. 1, 2, 5, 3, 6, 4 

B. 1, 2, 3, 5, 6, 4 

C. 2, 1, 5, 7, 3, 4 

D. 2, 1, 5, 6, 7, 4, 3 

Answer: D 


Q7. You have installed two 64G flash devices to support the Database Smart Flash Cache 

feature on your database server that is running on Oracle Linux. 

You have set the db_smart_flash_file parameter: 

DB_FLASH_CACHE_FILE=‘/dev/f lash_device_1‘,‘/dev/f lash_device_2‘ 

How should the D3_flash_cache_size be configured to use both devices? 

A. Set DB_FLASH_CACHE_SIZE=64G. 

B. Set D3_FLASH_CACHE_SIZE=64G, 64G. 

C. Set D3_FLASK_CACKE_SI2E=i28G. 

D. db_flash_cache_SI2E is automatically configured by the instance at startup. 

Answer: B 

Explanation: * Smart Flash Cache concept is not new in Oracle 12C - DB Smart Flash 

Cache in Oracle 11g. 

In this release Oracle has made changes related to both initialization parameters used by 

DB Smart Flash cache. Now you can define many files|devices and its sizes for “Database 

Smart Flash Cache” area. In previous releases only one file|device could be defined. 

DB_FLASH_CACHE_FILE = /dev/sda, /dev/sdb, /dev/sdc 

DB_FLASH_CACHE_SIZE = 32G, 32G, 64G 

So above settings defines 3 devices which will be in use by “DB Smart Flash Cache” 

/dev/sda – size 32G 

/dev/sdb – size 32G 

/dev/sdc – size 64G 

New view V$FLASHFILESTAT – it’s used to determine the cumulative latency and read 

counts of each file|device and compute the average latency 


Q8. You created a database with DBCA by using one of the Oracle supplied templates. 

Which is the default permanent tablespace for all users except DBSNMP and OUTLN? 

A. USERS 

B. SYSTEM 

C. SYSAUX 

D. EXAMPLE 

Answer: A 

Explanation: 

This table space is used to store permanent user objects and data. Like the TEMP table space, every database should have a table space for permanent user data that is assigned to users. Otherwise, user objects will be created in the SYSTEM table space, which is not good practice. In the preconfigured database, USERS is assigned the default table space, and space for all objects created by non-system users comes from this table space. For system users, the default permanent table space remains SYSTEM. 


Q9. Consider the following scenario for your database: 

Backup optimization is enabled in RMAN. 

The recovery window is set to seven days in RMAN. 

The most recent backup to disk for the tools tablespace was taken on March 1, 

2013. 

The tools tablespace is read-only since March 2, 2013. 

On March 15, 2013, you issue the RMAN command to back up the database to disk. 

Which statement is true about the backup of the tools tablespace? 

A. The RMAN backup fails because the tools tablespace is read-only. 

B. RMAN skips the backup of the tools tablespace because backup optimization is enabled. 

C. RMAN creates a backup of the tools tablespace because backup optimization is applicable only for the backups written to media. 

D. RMAN creates a backup of the tools tablespace because no backup of the tablespace exists within the seven-day recovery window. 

Answer: B 


Q10. You are administering a database that supports a data warehousing workload and is running in noarchivelog mode. You use RMAN to perform a level 0 backup on Sundays and level 1 incremental backups on all the other days of the week. 

One of the data files is corrupted and the current online redo log file is lost because of a media failure. 

Which action must you take for recovery? 

A. Restore the data file, recover it by using the recover datafilenoredo command, and use the resetlogs option to open the database. 

B. Restore the control file and all the data files, recover them by using the recover database noredo command, and use the resetlogs option to open the database. 

C. Restore all the data files, recover them by using the recover database command, and open the database. 

D. Restore all the data files, recover them by using the recover database noredo command, and use the resetlogs option to open the database. 

Answer: B