The professionals, which want to become experts inside their fields and also have any wish to mount for the climax of their capability and accomplishment, take component in distinct Oracle certification exams. Oracle 1Z0-242 exam is a comprehensive method to check your candidates knowledge along with abilities in the relevant industry of function. Oracle 1Z0-242 online practice exams are generally authentic certifications which guarantee your current manager that you are generally highly experienced and competent. Oracle 1Z0-242 practice exams consist of all the questions along with answers to help you in passing the genuine exam with large marks. If you want to be any triumphant in your collection of function and become different from others, you ought to use your Oracle Oracle 1Z0-242 dumps guide. Having 1Z0-242 on-line training could lay a solid foundation to your desired jobs.

2016 Aug 1Z0-242 practice question

Q41. - (Topic 0) 

You are receiving a FIXED formatted file from an outside vendor. You want to import the file data into your PeopleSoft system. However, the description field on the file has commas inserted and you want to eliminate them before populating your system tables. Which are the five steps you need to perform to create the file layout on your system to import the data and eliminate the extraneous characters in a field? (Choose five.) 

A. Write the application engine program to export the data. 

B. Provide the import data in a correctly formatted flat file. 

C. Create a file layout to match the record and field structure of the data. 

D. Set the file layout properties to specify the file layout format of FIXED. 

E. On the Preview tab, enter a comma as the strip character on the description field. 

F. Set the File Record ID on the File Layout segment properties. 

G. Preview and troubleshoot the input data format and content. 

H. On the Preview tab, enter a comma as the field qualifier on the description field. 

Answer: B,C,D,E,G 


Q42. - (Topic 0) 

View the Exhibit, which shows Code Set Values. You will be using these code set values for the ORDER_STATUS field between System A (sender) and System B (recipient). 

Which code set group, based on the data displayed in the exhibit, needs to be associated with System A? 

A. TRAINING 

B. PO_STATUS 

C. PARTICIPANT 

D. RTN_STATUS 

Answer: A 


Q43. - (Topic 0) 

An Application Engine program has a Do While action with the following code: %SELECT (TEMP_FLD) 

SELECT 'COUNTER' 

FROM PS_INSTALLATION 

WHERE %Bind(COUNTER) < 1000; 

What will be the result? 

A. The program will abend because PS_INSTALLATION does not have a COUNTER field. 

B. The Do While action will go into an infinite loop because the Select statement will always return true. 

C. The actions following the Do While action will never execute because the Select will never return true. 

D. The Do While will execute at least once, no matter what the result of the Select. 

E. The Do While will execute as expected, as long as COUNTER is being incremented in PS_INSTALLATION for every loop. 

F. The Do While will execute as expected, as long as COUNTER is being incremented in the state record for every loop. 

Answer: F 


Q44. - (Topic 0) 

View the Exhibit, which displays your file layout for a purchase order. In your application engine program to export the data to a file, which statement will instantiate the rowset? 

A. &rowset=CreateRowset(Record.PSU_PO_HDR),CreateRowset(Record.PSU_PO_DTL); 

B. &rowset=CreateRowset(Record.PSU_PO_HDR,CreateRowset(Record.PSU_PO_DTL)); 

C. 

&rowset1=CreateRowset(Record.PSU_PO_HDR);&rowset2=CreateRowset(Record.PSU_ PO_DTL); 

D. &MYFILE.SetFileLayout(FileLayout.PO_FILE); 

E. &MYFILE = GetFile("E:\temp\PO_OUT.txt", "W", %FilePath_Absolute); 

Answer: B 


Q45. - (Topic 0) 

Which two tasks do you need to complete after consuming a Web service? (Choose two.) 

A. Add a point-to-point routing. 

B. Add the appropriate OnRequest handler. 

C. Secure the service operation with a permission list. 

D. Write the PeopleCode to invoke the service operation. 

E. Update the connection properties on the service operation. 

Answer: C,D 


2passeasy.com

Latest 1Z0-242 test questions:

Q46. - (Topic 0) 

View the Exhibit. 

This is the state record for the PSU_CUST_CHG Application Engine program. 

How will selecting a Record Type of Derived/Work for the state record affect the program 

PSU_CUST_CHG at run time? 

A. It will execute as expected only if it does not update database tables. 

B. It will execute as expected unless the program needs to be restarted. 

C. It will execute, but performance could be improved by using SQL View. 

D. It will abend (abnormal end) because the Record Type for a state record must be SQL Table. 

E. It will abend (abnormal end) because the Record Type for a state record must be Temporary Table. 

Answer: B 


Q47. - (Topic 0) 

The Application Engine program PSU_PROC_ORD uses values from PS_PSU_ORDER_DTL and PS_PSU_STOCK_TBL to update PS_PSU_STOCK_TBL. 

You tested the following SQL Select statement in your database query tool and it returned the expected results. (Line numbers have been added for clarity.) 

1.

 SELECT a.ORDER_LINE_NBR 

2.

 , a.ITEM_CD 

3.

 , a.QTY_ORDERED 

4.

 , b.QTY_ON_HAND 

5.

 FROM PS_PSU_ORDER_DTL a 

6.

 , PS_PSU_STOCK_TBL b 

7.

 WHERE a.ITEM_CD = b.ITEM_CD 

You copy and paste the SQL statement to a Do Select action, but it needs to be modified so that it populates the PSU_ORDERS_AET state record. 

What do you need to do? 

A. Change line 1 to: 

%SELECT a.ORDER_LINE_NBR 

B. Add this line before line 1: 

INSERT INTO PS_PSU_ORDERS_AET 

C. Add this line before line 1: 

%SELECT (ORDER_LINE_NBR, ITEM_CD, QTY_ORDERED, QTY_ON_HAND) 

D. Add this line before line 1: 

%UPDATE (ORDER_LINE_NBR, ITEM_CD, QTY_ORDERED, QTY_ON_HAND) 

E. Add this line after line 7: 

%INSERT (ORDER_LINE_NBR, ITEM_CD, QTY_ORDERED, QTY_ON_HAND) 

Answer: C 


Q48. - (Topic 0) 

You have been asked to import a CSV file. You create the file layout definition for the record structure and enter your default file name on the Preview tab. When you preview the file, only the first column of the preview grid is populated. What will you do to correct this problem? 

A. change the file layout format to match the input file 

B. specify file record IDs that match the input file records 

C. increase the field length to accommodate the input data 

D. change the definition delimiter to match the one that is used in the input file 

E. decrease the start position and adjust the field length to match the input data start position and length 

Answer: D 


Q49. - (Topic 0) 

Your customer asks you to evaluate an Application Engine program that she thinks is taking too long. 

You suggest that set processing may improve the Application Engine program performance. 

Select three reasons why you think set processing will help. (Choose three.) 

A. Set processing reduces network traffic by making fewer server trips. 

B. Set processing uses load balancing to distribute processing across multiple servers. 

C. Set processing reuses SQL statements where possible, which reduces overhead significantly. 

D. Set processing uses stored procedures, which are more efficient than Application Engine SQL. 

E. Set processing transfers much of the processing work from Application Engine to the RDBMS, where there is less processing overhead. 

F. Set processing selects only the rows that will be processed, rather than using conditional constructs to determine which rows to process. 

Answer: A,E,F 


Q50. - (Topic 0) 

When you service-enable a component interface, the request message shape for the Get method contains _____. 

A. Get keys 

B. Find keys 

C. Object key 

D. CI buffer structure 

E. Find key collection 

Answer: A 

19. - (Topic 0) 

Examine the join in this Select statement: 

SELECT A.TASK , B.EFFORT_AMT

 FROM PS_PROJECT A , PS_EFFORT B

 WHERE A.TASK = B.TASK 

AND A.RESOURCE = B.RESOURCE 

Select the equivalent Select statement. 

A. SELECT A.TASK , B.EFFORT_AMT 

FROM PS_PROJECT A , PS_EFFORT B 

WHERE %Join(A.TASK, B.RESOURCE) 

B. SELECT A.TASK , B.EFFORT_AMT 

FROM PS_PROJECT A , PS_EFFORT B 

WHERE %Common(PROJECT A, EFFORT B) 

C. SELECT A.TASK , B.EFFORT_AMT 

FROM %Common(KEYS, PROJECT A, EFFORT B) 

D. SELECT A.TASK , B.EFFORT_AMT 

FROM PS_PROJECT A , PS_EFFORT B 

WHERE %Join(COMMON_KEYS, TASK A, EFFORT_AMT 

B) 

E. SELECT A.TASK , B.EFFORT_AMT 

FROM %Join(COMMON_KEYS, PROJECT A, EFFORT B) 

Answer: E