It is more faster and easier to pass the Oracle 1Z0-414 exam by using Top Quality Oracle Oracle ZFS Storage ZS3 Implementation Essentials questuins and answers. Immediate access to the Updated 1Z0-414 Exam and find the same core area 1Z0-414 questions with professionally verified answers, then PASS your exam with a high score now.

2016 Sep 1Z0-414 test questions

Q11. Identify three common practices for implementing an Oracle Database. 

A. Aggregate online redo log files, control files, and production data files within a single share. 

B. Segregate different databases to different projects. 

C. Configure write-optimized SSD-based log devices. 

D. Fine-tune share settings for recordsize, compression, checksumming, and security based on the requirements for the database. 

E. Configure read-optimized SSD-based log devices. 

F. Create a dedicated project for all databases. 

Answer: A,B,D 

Explanation: . Segregate different databases to different projects 

. Store all databases files for a specific database in the same project 

. Segregate online redo log files and control files, production data files, temporary files, and recovery files to separate shares within the same project 35 Configuring Sun Storage 7000 Systems for Oracle Databases Sun Microsystems, Inc. 

. Segregate production data files to separate shares within the same project if the data files are subject to significantly different workloads or requirements 

. Fine-tune share settings for recordsize, compression, checksumming, and security based on the requirements for the share  

http://www.arrowecs.co.uk/dns_cms/uploadedfiles/dns/Storage_Solutions/SUN/Open_Stor age/Open%20Storage%20and%20Oracle%20Blueprint.pdf 


Q12. Which tool is used to set up DFS target shares coming from a ZFS Storage Appliance? 

A. File Server Management Console from a Windows 2003R2 server with the File Server Role enabled 

B. Computer Management Console from a Windows 2003R2 server with the Domain Controller Role enabled 

C. ZFS Storage Appliance Command-Line Interface 

D. ZFS Storage Appliance Web Console 

Answer: A 


Q13. A storage administrator needs to restore data from a snapshot. Identify three valid solutions. 

A. Mount the snapshot LUN and copy the data back. 

B. Clone the snapshot LUN and copy the data back. 

C. Click the rollback icon of a snapshot. 

D. Mount the share, change directories into the .zfs directory of the share, find the snapshot (time sequenced), and copy the data. 

E. Backup and restore the data from tape. 

Answer: A,D,E 


Q14. A storage administrator wants to enable compression for a performance-sensitive application. Which option should be used? 

A. LZJB 

B. GZIP 

C. GZIP-9 

D. SHA-1 

Answer: A 

Explanation: The NFS protocol is used for communication with the Oracle Linux-based Oracle Database RAC server environment. LZJB compression is used for all filesystems mirroring for data protection in order to obtain optimal performance. LZJB reduces the footprint of this data significantly. LZJB compression requires less CPU overhead than other compression options, making it perfect for this performance-sensitive environment. In fact, in many cases, the use of LZJB actually enhances performance because it reduces throughput requirements through the back-end SAS interfaces. 

http://www.oracle.com/us/products/servers-storage/storage/nas/resources/zfssaoracle-it-whitepaper-100812gc-1875031.pdf 


Q15. Which two things should be considered for site planning? 

A. The total airflow requirements of all equipment installed in the rack to ensure that the equipment is operated within its specified temperature range 

B. The total airflow requirements of storage server installed in the rack to ensure that it is operating within its specified temperature range 

C. The temperature in the rack does not exceed the controller's maximum ambient rated temperature 

D. The temperature in the data center does not exceed the controller's maximum ambient rated temperatures 

Answer: A,C 


1Z0-414  exam prep

Up to the minute 1Z0-414 exam guide:

Q16. Identify three valid thresholds used by the Status Dashboard. 

A. Monsoon 

B. Rainy 

C. Cat-5 Hurricane 

D. Sunny 

E. Thunderstorm 

F. Typhoon 

Answer: B,D,E 

Explanation: Dashboard ThresholdsThe following icons indicate the current state of monitored statistics with respect to user-configurable thresholds set from within.Settings. 

Icon Description Icon Description 

image:Dashboard: Threshold sunny Sunny 

image:Dashboard: Threshold hurricane hurricane 

image:Dashboard: Threshold partly cloudy partly cloudy 

image:Dashboard: Threshold hurricane class 2 hurricane class 2 

image:Dashboard: Threshold cloudy Cloudy 

image:Dashboard: Threshold hurricane class 3 hurricane class 3 

image:Dashboard: Threshold rainy Rainy 

image:Dashboard: Threshold hurricane class 4 hurricane class 4 

image:Dashboard: Threshold stormy stormy 

image:Dashboard: Threshold hurricane class 5 hurricane class 5 

 http://docs.oracle.com/cd/E27998_01/html/E48433/user_interface__icons.html 


Q17. When is the password for the Browser User Interface access set? 

A. During the initial setup through the ILOM connection 

B. After logging in through the Browser User Interface, during the configuration phase 

C. Already set because it is the same user that was used for the ILOM connection 

D. After logging in through the Browser User Interface and after the configuration is complete 

Answer: D 


Q18. Which two items represent the tradeoffs regarding capacity and performance when deduplication is enabled? 

A. Netbackup backups will use much less space if stored on a deduplicated share, and performance is not impacted because the workload is sequential. 

B. Netbackup backups will see little benefit in space utilization, but also little impact on performance due to the sequential writes. 

C. The effective capacity of disk space may be greatly enhanced with deduplication, and the performance impact will be greatly dependent on the amount of data to be written, the blocksize selected, and whether the DDT stays in ARC (memory) or not. 

D. Video streams, encrypted data, and precompressed data may see little or no capacity benefit with deduplication, and throughput performance will be degraded, perhaps even significantly. 

Answer: A,D 


Q19. Which three statements are correct about Cluster Configuration of ZFS Storage Appliances? 

A. To utilize resource of both nodes simultaneously, you need at least two storage pools: one that maps to node1 and another that maps to node2. 

B. Clusters can be configured in two ways: Active-Active or Active-Passive. 

C. Only one controller in a Cluster can be assigned resources. 

D. You can assign networking and storage pool to a controller in a cluster. 

E. In Cluster environment, both nodes can be owner of each storage pool. 

Answer: B,C,E 


Q20. The storage administrator wants to configure a snapshot in the ZFS storage ZS3. 

Which option must the administrator use to ensure application consistency? 

A. Schedule snapshots to occur at a specific time each day. 

B. Quiesce, sync, or shut down the application and then take a snapshot of the master LUN. 

C. Quiesce, sync, or shut down the application prior to taking a snapshot of the project defined for the application. 

D. Schedule project snapshots to occur periodically. This way the storage administrator will be sure to get all open files by the end of the day. 

Answer: B