High quality of 1Z0-514 free practice test materials and vce for Oracle certification for IT examinee, Real Success Guaranteed with Updated 1Z0-514 pdf dumps vce Materials. 100% PASS Oracle Database 11g Essentials exam Today!

2016 May 1Z0-514 Study Guide Questions:

Q21. A customer is looking to upgrade to Oracle Database 11g Release 2 when they bring in a new database server. Which two features of the release can the customer use to ensure that the performance of their new Oracle Database is maintained through the upgrade?

A. using Database Replay to capture the workload on the existing server, to be used in testing the new server environment

B. adding 20% more memory to the new server to handle the increased requirements of Oracle Database 11g Release 2

C. reproducing the current client environment on the new serverto ensure that the new environment can deliver the same results with the same workload.

D. using SQL Performance Analyzer to compare the performance of SQL statements in the new and old server environments

E. running both systems in parallel during production usage

Answer: A,C


Q22. Which two statements are true regarding the segment shrink operation? (Choose two.)

A. It compacts data within the segment.

B. It decreases I he size of the tablespace.

C. It can be performed only on an offline tablespace.

D. It reclaims unused space and retains it within the tablespace.

Answer: A,D


Q23. Which three statements are true regarding inconsistent backup? (Choose three)

A. It can be used only for incomplete recovery.

B. It can be taken only when the database is open.

C. It can be taken only when the database is closed.

D. It can be used for complete and incomplete recovery.

E. The archived redo logs changes must be applied to the data files before the backup.

F. Both online and archived redo logs can have changes that have not been applied before the backup.

Answer: B,D,F


1Z0-514  free practice test

Leading 1Z0-514 training:

Q24. You have to create a table, STUDENTS, with the columns: STUDENT_ID, STUDENT_NAME, DATE_OF_BIRTH, and COURSE_ID.

The following constraints have to be enforced on this table:

Which three constraints must be explicitly enforced on the table? (Choose three)

A. check constraint on the COURSE_ID column

B. foreign key constraint on the COURSE_ID column

C. check constraint on the DATE_OF_BIRTH column

D. unique key constraint on the STUDENT_ID column

E. not null constraint on the DATE_OF_BIRTH column

F. primary key constraint on the STUDENT_ID columns

Answer: B,C,F


Q25. Your test database is currently running in the ARCHIVELOG mode and you plan to switch to the NOARCHIVELOG mode temporarily.

Which type of backup should you perform before switching the mode to ensure database recovery

is possible?

A. whole backup

B. level o incremental backup of data files

C. full backup of data files using only backup sets

D. full backup of data files using only image copies

Answer: A


Q26. Your database is down. You log in as the user SYS and issue the following command:

SQL>STARTUP

Which stops occur and in what order as a result of executing this command?

A. Only the instance is started.

B. Instance is started and then database is mounted but not opened.

C. Instance is started, then the database is mounted and finally opened.

D. Instance is started, then the database is opened and finally mounted.

Answer: C


2passeasy.com

Precise 1Z0-514 software:

Q27. Which two statements arc true regarding object privileges? (Choose two.)

A. Objectprivileges can begranted only by the owner of the object.

B. The DBA can revoke object privileges from the owner of the object.

C. Object privileges can be granted by both owner of the object and the DBA

D. A user automatically has all the object privileges on all the objects contained in his or her schema.

Answer: C,D


Q28. You started up your database In the NOARCHIVELOG mode. Which are the two implications of this setting? (Choose two.)

A. The database can be backed up only while it is closed.

B. The database can becompletely recovered from Instance failure

C. The database can be backed up when the database instance is running.

D. The database can be completely recovered from disk failure even after a log switch has happened and online redo logs are overwritten.

Answer: B,C


Q29. Which two statements are true regarding the use of SQL in Oracle database? (Choose two)

A. SQL is used to control access to the database and its objects.

B. SQL can handle the creation of variables to store temporary values in a session.

C. SQL allows a user to specify where the data is physically stored on the storage device.

D. SQL is used to manipulate the data in binary file large objects (LOBs) that are stored outside the database.

E. All SQL statements automatically use the optimizing that is available as part of Oracle database to determine the most efficient means of accessing data.

Answer: A,E


Q30. You issue the following command as a DBA:

SQL> SHUTDOWN

What would be the outcome of the above command?

A. It causes the instance to abort.

B. It waits for all sessions to disconnect.

C. It rolls back the current transactions and disconnects a/I sessions.

D. It waits for the current transaction in each session to complete before disconnecting the sessions.

Answer: B