Exam Code: 1Z0-533 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle Hyperion Planning 11 Essentials
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-533 Exam.

2016 May 1Z0-533 Study Guide Questions:

Q1. Name the valid ways to create blocks in an underlying Essbase database. Select all that apply 

A. Copy data 

B. Load data 

C. Create block on Equation 

D. Aggregate data 

Answer: ABC 


Q2. Identify the two statements about the Planning Import security utility. 

A. Imports Planning application access for users and groups 

B. Imports users and groups into Planning 

C. Requires the source text file to be named PLANSECFILE.txt 

D. Can be scheduled to run nightly using an encrypted password 

E. Clears existing security definitions by default before the import takes place 

Answer: AD 


Q3. Product status is a data element you need to include in your Planning application. Each product will have a product status that can vary over time. You will use product status in calculations and will need to report sales by product status and across products in a cross tab format. 

What is the best way to meet all of these requirements? 

A. Define Product Status as a Smart List. 

B. Define Product Status as a Separate Dimension. 

C. Define Product Status as an Attribute. 

D. Define Product Status as a Varying Attribute. 

E. Define Product Status as an alternate hierarchy in the Product dimension. 

Answer: C 


1Z0-533  free exam questions

Far out 1Z0-533 exam:

Q4. What option contributes to making an Enhanced Calc Script more flexible than a native Essbase Calc Script? 

A. Run on Save 

B. @CALCMODE function 

C. Run time prompts 

D. Can be run over the web 

E. Substitution Variables 

F. Custom Defined Functions 

Answer: C 


Q5. Identify three key benefits of the Planning solution. 

A. Standardized data forms for plan data entry available both for the Web and in Excel 

B. One tool to budget and forecast as well as provide reporting for very detailed Actuals Information 

C. Central repository of business rules that can be run by end users to calculate plan data 

D. Detailed security down to the cell level 

E. Flexible solution customizable for almost any kind of budgeting and forecasting process 

Answer: ACE 


Q6. A planning unit is the basic unit______. 

A. for preparing, reviewing, and approving data. 

B. for calculating and storing currency plan data. 

C. for assigning security to plan data. 

D. for reporting and analyzing plan data. 

E. made up of Scenario, Entity, and Account. 

Answer: A 


2passeasy.com

Validated 1Z0-533 samples:

Q7. In the Workforce Planning module, an employee is terminated. What two activities do you perform in WFP, so that total salary numbers are correctly calculated? 

A. Run a business rule to change the employee's status. 

B. Change the employee's status on a data form using the Smart List drop down. 

C. Change the employee's status on a data form using the free form text measure. 

D. Change the employee status attribute association in the Employee dimension. 

E. Delete the employee from Workforce Planning. 

Answer: AB 


Q8. In a non-multicurrency Planning application, what three things happen if all options are checked for Refresh Database? 

A. Dimension and member changes are pushed to Essbase. 

B. Cell text and supporting detail changes are pushed to Essbase. 

C. Security filters for dimensions and members are pushed to Essbase. 

D. Security filters for shared members are pushed to Essbase. 

E. Data changes are pushed to Essbase. 

Answer: ACD 


Q9. A Business Rule is launched from a data form. What will Planning utilize to provide a valid list of members for a run-time prompt? 

A. Members defined on the data form 

B. Planning Metadata security 

C. Business Rules security access privileges 

D. Essbase security filters 

E. Business Rules Basic User Role 

Answer: A 


Q10. Based on the following design: 

Plan type 1: Summary Plan type with all Accounts by Entity 

Plan type 2: Sales Plan type with Sales by Product by Entity 

Plan type 3: Salary Plan type with Salary Expense by Employee by Entity 

You need to get Sales data to the Summary plan type. Identify the two true statements about sharing revenue data between the sales plan type and the summary plan type. 

A. Planning will build in @XREF calculations in a calc script by default to share data between plan types. 

B. A replicated partition could be created to replicate data from the sales plan type to the summary plan type and this would be done if we wanted to store the sales data in the summary plan type. 

C. A transparent partition and @XREF calculations could have performance issues for retrievals because data is not stored; it is dynamically calculated. 

D. A calc export script on the source database with the DATAEXPORT command could be used to export data out of the revenue plan type and calc import script on the target database with the DATAIMPORT command could be used to import the data file to the summary plan type. 

E. To disable the building of @XREF, update the HSPProperties file for the application before you click Create during the application creation process. 

Answer: BC