Exam Code: 1Z0-548 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle E-Business Suite R12.1 Human Capital Management Essentials
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-548 Exam.

2016 May 1Z0-548 Study Guide Questions:

Q41. As per the organization structure of Company ABC, an employee might be a manager of more than one organization, but there cannot be more than one manager for an organization. Also the manager's assignment might not be associated with the organization of which they are the manager. Identify two ways it can be done. 

A. Use the organization manager relationship window to define the manager for an organization. 

B. Set the manager flag on the assignment for the organization manager. 

C. Set the reporting name in the Reporting Information field on the organization information window. 

D. It can be done using Organization Hierarchy. 

E. These rules cannot be enforced without customization. 

Answer: AC


Q42. In Core HR, an applicant was created on 1-JUL-2009 with applicant status Accepted. On 20-JUL-2009 the same applicant was hired in the system with the hire date set as 20-Jul-2009. No other transactions were done for this person. The hire date now needs to be changed to 10-Jul-2009. How can this be done? 

A. Date Track to 20-Jul-2009 and update the latest start date field with the new hire date. 

B. Date Track to 10-3UL-2009 and update the latest start date field with the new hire date. 

C. Date track to Ol-Jul-2009 and update the latest start date field with the new hire date. 

D. Date track to 10-JUL-2009. Click Cancel application and re-hire the employee on 10-Jul-2009. 

E. Date track to 10-JUL-2009. Click Delete and select the DELETE-NEXT-CHANGE date track option. Save the changes and re-hire the employee on 10-Jul-2009. 

Answer: E

Answer A is wrong as you can’t update the record on 20th as on 10th the status is application. 


Q43. For XYZ Company, the Costing Allocation Flexfield structure has three segments: Company, Cost Center, and Account. One of the employees was initially costed to the 3500 cost center and his accounting entries for a non-recurring earning element were as follows: Debit: 100. 3500.6000, Credit: 105. 1000.7000 

The cost center was changed to 5000 and the RetroCosting Process was run. What will be the costing entries created by the retro costing process? 

A. Debit: 100.5000.6000, Credit: 100.3500.6000 

B. Debit: 100.5000.6000, Credit: 105.1000.7000 

C. Debit: 100.3500.6000, Credit: 100.5000.6000 

D. Debit: 100.3500.6000, Credit: 105.1000.7000 

E. No entries will be created because the costing process has already been run for the assignment. 

Answer: A


2passeasy.com

Up to the minute 1Z0-548 practice:

Q44. Which option best explains the Update-Insert option of the Datetrack Mode? 

A. It replaces all information for the record you are updating. 

B. It end-dates the original record and creates a new record to hold the new changes, thus preserving the history of the changes to the record. 

C. It creates a new record in between two existing records, preserving the record's entire history. 

D. It behaves like a Correction, but replaces only an update rather than the entire history of the record. 

E. It end-dates the original record, creates a new record, and replaces all future changes. 

Answer: C

DateTrack Insert/Update. This means that the person must have a future dated change to permit changes in this row to be inserted on a future date specified by the user. 

Note: DateTrack: When you change your effective date (either to past or future), DateTrack enables you to enter information that takes effect on your new effective date, and to review information as of the new date. 

Reference: Application Data Export User’s Guide 


Q45. Identify the three Task types that the Compensation Workbench supports 

A. Allocate Compensation 

B. Change Supervisor 

C. Change Organization 

D. Employee Statements 

E. Set Budgets 

Answer: ADE 

Explanation: A: You can use Compensation Workbench to allocate compensation awards and propose changes to salary components. 

Typically, there are five tasks performed in CWB : 

* Allocate Compensation (A) 

* Employee Statements (D) 

* Set Budgets (E) 

* Review and Submit 

* Manage Approvals 

Reference: Compensation Work Bench, An Overview 


Q46. In Core HR, how can an organization capture all the recruitment activities for the current financial year within a parent recruitment activity? 

A. Create the parent recruitment activity. While creating the child recruitment activities specify the parent recruitment activity in the 'Within Recruitment Activity1 section. 

B. Attach multiple recruitment activities to the same requisition. 

C. Attach multiple recruitment activities to the same vacancy. 

D. While creating the child/parent recruitment activities check the primary flag for the parent recruitment activity. 

E. A recruitment activity cannot be linked to any other recruitment activity. 

Answer: B

Explanation Use the Recruitment Activity window to define either single recruitment activities or groups of activities. You can associate a recruitment activity with an organization and with one or more vacancies. You can record and monitor the cost effectiveness of any activity, or group of activities. 

Reference: Oracle Human Resources Management Systems Workforce Sourcing, Deployment, and Talent Management Guide, Recruitment and Hiring 


2passeasy.com

Validated 1Z0-548 courses:

Q47. What are the types of program/plan years that the Compensation Workbench supports? 

A. Calendar and Fiscal Year 

B. Calendar Year only 

C. Fiscal Year only 

D. Payroll Calendar 

E. Period Years 

Answer: CDE

You define program and plan year periods--as well as fiscal years--using the calendar start and end dates through which programs or plans are in effect. Once you define a year period, you associate it with the appropriate program or plan. 

Note: You use the Program/Plan Year window to record the dates through which programs or plans are in effect. The period type must be Fiscal if you are defining a year other than from 01-JAN to 31-DEC. When the year period is from 01-JAN to 31-DEC the period type must be Calendar. 

Reference: Oracle Human Resources Management Systems, 

Compensation and Benefits Management Guide, Program and Plan Year Periods 


Q48. For a new employee, the Assignment and Element related data was updated into the system. After the payroll and the post payroll processes were run, it was found that the employee's Bank Account Information was not entered into the system. Assuming that no Override Payment Method was specified while running the Prepayment Process, what Payment Method would the system use for the new employee? 

A. The prepayment process would error out for the employee since the employee's Bank Account Information has not been added to the system. 

B. The employee would be paid by the Default Payment Method associated with the payroll of the employee. 

C. The employee would be paid by the Default Payment Method associated with the Consolidation Set. 

D. The employee's Pre-Payment will not be processed. 

E. The employee would be paid by the Default Payment Method associated with the Business Group. 

Answer: B

Payment Methods are defined for each Payroll with a Default specified. This default is used when the Payroll is associated with the employee and no personal payment method information has been entered for the employee 


Q49. In a major reorganization, all the employees of Company XYZ are relocated from location A to location B. The Company XYZ has approximately 1000 employees. Identify the approach to implement this change. 

A. Change the location associated with the Grade. 

B. Change the location associated with the Organization of the employees. 

C. Change the location associated with the Position of the employees. 

D. Use the mass assignment update feature to update the assignment data of all the employees. 

E. Change the location associated with the Job. 

Answer: D