Exam Code: 1Z0-878 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle Solaris 10 System Administrator Certified Professional Exam, Part II
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-878 Exam.

2021 May 1Z0-878 Study Guide Questions:

Q31. Given this output from dumpadm: 

# dumpadm Dump content: kernel pages Dump device: /dev/dsk/c0td0sl  (swap) Savecore directory: /var/crash/rabbi t Savecore enabled: yes 

and these directory contents: # Is —al /var/crash/rabbit total 4 drwx---------- 2 root root  512 Jan  27 10:28 . drwxr—xr-x 3 root root 512 Jan 27 10:28 

Which three files will exist in the directory after rebooting following a panic? (Choose three.) 

A. unix.0 

B. unix.X 

C. bounds 

D. vmcore.0 

E. bounds.X 

F. vmcore.X 

Answer: A,C,D 


Q32. You need to update a existing BE with the files from you currently running BE so that you can upgrade the existing BE. Which command this? 

A. lucreate 

B. lumake 

C. lucurc 

D. luupgrade 

Answer: B 


Q33. Which two commands list all the authorizations assigned to user john? (Choose two.) 

A. auths john 

B. su john -c auths 

C. grep -w john /etc/user_attr 

D. grep john /etc/security/auth_attr 

E. grep -w john /etc/security/auth_attr 

Answer: A,B 


1Z0-878 simulations

Renovate 1Z0-878 test questions:

Q34. The root (/) file system is mirrored with a primary and secondary submirror. 

What is the last step that must be performed on a SPARC-based system so that the system boots automatically from the secondary submirror when a primary submirror fails? 

A. use the setenv command to set the auto-boot? variable to false 

B. use the nvalias command to redefine the device alias disk so that it references the primary submirror 

C. use the nvalias command to define a backup_root device alias, which references the secondary submirror 

D. use the setenv command to redefine the boot-device variable so that it references both the primary and secondary submirrors 

Answer: D 


Q35. You are preparing to install a number of machines with Solaris 10 OS using JumpStart. You are considering how to configure your JumpStart server to support the new installations. Which three can be provided both in a sysidcfg file and by using a name service? (Choose three.) 

A. netmask B. time zone C. IP address 

D. domain name 

E. security policy 

Answer: A,B,C 


Q36. Which two statements describe paging and swapping on a Solaris 10 OS? (Choose two.) 

A. Adding additional swap will cause more paging to occur and should be avoided. 

B. Both paging and swapping allow for a system to run multiple processes whose total memory requirement exceeds physical RAM. 

C. Swapping occurs frequently on a system with sufficient physical memory for processes running. 

D. Swapping involves moving all modified data memory pages associated with a process to swap space. 

E. Paging involves moving all modified data memory pages associated with a process to swap space. 

Answer: B,D 


1Z0-878 free practice questions

Guaranteed 1Z0-878 torrent:

Q37. Which statement is true about the following excerpt from the /etc/system file? * Begin MDD root info (do not edit) rootdev:/pseudo/md@0:0,10,blk 

* End MDD root info (do not edit) 

A. The system's host name is rootdev. 

B. The root (/) file system is a metadevice. 

C. The excerpt comes from a diskless client. 

D. It is the result of initiating a metainit command on the root (/) file system. 

Answer: B 


Q38. You want to allow the NFS server saturn to share the /var/tmp directory read-only with clients pluto and mars. You also want to allow pluto to have root access to this directory. 

Which line should you add to the /etc/dfs/dfstab file for saturn? 

A. share -F nfs -o ro,root=pluto /var/tmp 

B. share -F nfs root_access pluto /var/tmp 

C. share -F nfs -o,ro=mars:pluto,root=pluto /var/tmp 

D. share -F nfs -o,root=pluto,ro=mars,pluto /var/tmp 

E. share -F nfs ro,root=pluto /var/tmp client=mars:pluto 

Answer: C 


Q39. systemA has a file system that is being shared as follows: 

— /data/dbase rw "" 

systemB mounts that file system so that users on systemB can use /data as a working directory for adding, changing, and removing files in the /data/dbase file system located on systemA. Which answers describe the correct method of mounting the remote file system? 

A. mount —F nfs —o hard,nointr,bg systemA:/data/dbase /data B. mount —F nfs —o soft,intr,bg systemA:/data/dbase /data 

B. mount —F nfs —o hard,intr systemA:/data/dbase /data 

C. mount —F nfs —o soft,intr,bg,largefiles,logging,rw systemA:/data/dbase /data 

Answer: A 


Q40. The production server needs additional swap space due to lack of physical memory. 

The system has only one disk and is partitioned as follows: Part Tag Flag Cylinders Size Blocks 

0 root wm 1041 - 38491 18.00GB (37451/0/0) 37750608 1 swap wu 0 - 1040 512.37MB (1041/0/0) 1049328 2 backup wm 0 - 39532 19.00GB (39533/0/0) 39849264 3 unassigned wm 0 0 (0/0/0) 0 4 unassigned wm 0 0 (0/0/0) 0 5 unassigned wm 0 0 (0/0/0) 0 6 unassigned wm 0 0 (0/0/0) 0 7 unassigned wm 0 0 (0/0/0) 0 

There is one swap slice configured and active: 

# swap -l swapfile dev swaplo blocks free /dev/dsk/c0t0d0s1 136,1 16 1049312 0 The root file system is a flat file system: # df -k / Filesystem kbytes used avail capacity Mounted on /dev/dsk/c0t0d0s0 18575269 9549546 9025723 53% / 

Which two methods can be used to temporarily add swap space? (Choose two.) 

A. add slice 2 as swap: # swap -a /dev/dsk/c0t0d0s2 

B. create a 512 megabyte swap file on the root disk: # mkfile 512m /swapfile # swap -a /swapfile 

C. remove the existing swap and read it using swap compression: # swap -d /dev/dsk/c0t0d0s3 # swap -a -c /dev/dsk/c0t0d0s3 

D. repartition the disk so that slice 3 contains the unused cylinders 38492 through 39532, and then add slice 3 as swap: # swap -a /dev/dsk/c0t0d0s3 

E. use NFS to mount a file system from the development server, and then create and use a swap file on the remote system: # mkdir /data # mount -F nfs tokyo:/export/data /data # mkfile /data/swapfile # swap -a /data/swapfile 

Answer: B,D