Getting the Oracle Oracle certification is the desire of many IT aspirants. Nevertheless passing the Oracle 1Z0-466 exam is just not an effortless task with no any useful preparatory materials. The initial step is always to find an abundant resource for the Oracle 1Z0-466 exam preparation. Right now Examcollection comes that will help you. The 1Z0-466 exam additionally names Oracle Oracle exam that is a Oracle certification. As well as Examcollection provides you with every one of the Oracle certification exam products which includes the Oracle 1Z0-466 exam demos.

2016 Aug 1Z0-466 download

Q21. Select the three statements that are true about the Project management Plan. 

A. It is created in the Manage Project Execution and Control phase. 

B. It is the single most important work product produced by the project manager. 

C. Its main focus is on scheduling the project. 

D. It is created by the project manager and the client. 

E. It is a conceptual work product comprised of process components detailing the tools and/or approach for each OUM Manage process. 

F. It provides a framework for the Analysis and Design processes. 

Answer: B,D,F 

Explanation: *In OUM Manage, one of the first activities that occur during the Project Startup phase involves the Project Manager and the client (Project Sponsor) jointly creating the Project Management Framework. This framework establishes the ground rules for the project and is the first step in communicating, establishing trust, and setting expectations. 

The key focus for the remainder of the Project Startup Phase is to evolve the Project Management Framework into a detailed Project Management Plan based on the agreed upon foundation. 

*The project manager creates the project management plan following input from the project team and key stakeholders. The plan should be agreed and approved by at least the project team and its key stakeholders. 

Incorrect: Not A:Project Execution and Control runs concurrently with the Implement focus area phases. The purposeof the Project Execution and Control Phase is to provide adequate visibility into actual progress so thatmanagement can take effective actions when the project’s performance deviates significantly from theproject plans. The Project Execution and Control Phase includes tracking and reviewing the projectsaccomplishments and results against documented WBS, project estimates, time schedule, resourcesplan, and cost budget, and adjusting these plans based on the actual accomplishment and results. 


Q22. Which three variables are used with Earned Value? 

A. EV - Earned Value 

B. PV - Planned Value 

C. AC - Actual Cost 

D. PC - Planned Cost 

E. EC - Earned Cost 

F. AC - Accounting Cost 

Answer: A,B,C 

Explanation: EV – earned value, estimated value of work done. PV – planned value, estimated value of planned work AC – actual cost, what you paid 


Q23. What is not true about risk management in OUM Manage? 

A. The project manager should regularly conduct risk assessments. 

B. Risks become even more critical during the Project Execution and Control Phase. 

C. Particular attention should be paid to risks prior to production cutover. 

D. If a baseline risk assessment is done during the Project Startup phase, there are no further risk assessment required on the project. 

Answer: D 


Q24. Select three benefits of using the OUM Manage Focus Area on an implementation. 

A. It manages acceptance of work products. 

B. It focuses on accurate estimating. 

C. It supports improved communication. 

D. The client creates and produces project plans that drive the project. 

E. It encourages early client involvement. 

F. It allows for quicker project durations. 

Answer: A,C,E 

Explanation: /The Manage focus area provides a framework in which all types of projects can be planned, estimated,controlled, and completed in a consistent manner. Oracle’s Project Management Method (PJM) is partof the Manage focus area. Consistency is required in today’s business environment, where projectsoften implement packages, develop application extensions, and create a data warehouse in order tosatisfy a business need. 

Project management enables the project manager to manage delivery of an agreed upon level of solution quality while planning for and controlling the scope, cost, and schedule. The Manage focus area has three phases: *Project Start Up Phase *Project Execution and Control Phase *Project Closure Phase 

/Collectively, the processes listed below form a comprehensive set of tasks required to manage Oracle-based development and implementation projects. Every project includes most, if not all, of these processes, whether they are the responsibility of a consulting organization, a client organization, or a third party. 

The Manage focus area is organized into 13 processes: Bid Transition Scope Management Financial Management 

(A)Work Management Risk Management Issue and Problem Management Staff Management 

(C)Communication Management Quality Management Configuration Management Infrastructure Management Procurement Management Organizational Change Management 

/OUM Manage Focus Area 


Q25. An ___________ is a distinct set of activities conducted according to a devoted plan and evaluation criteria that results in a release, either internal or external. 

A. Iteration 

B. Internal 

C. Increment 

D. Approach 

E. Implement 

Answer: A 

Explanation: Iterative and Incremental OUM recognizes the advantages of an iterative and incremental approach to development and deployment of information systems. Any of the tasks within OUM may be iterated. Whether or not to iterate, as well as the number of iterations, varies. Tasks may be iterated to increase quality of the work products to a desired level, to add sufficient level of detail, or to refine and expand the work products on the basis of user feedback 


1Z0-466  exam topics

Improve 1Z0-466 real exam:

Q26. Which three risks does Organizational Change Management seek to mitigate? 

A. Employee attrition 

B. Vendor delivery rates 

C. Lack of personal effectiveness 

D. Interruptions to the business 

E. Natural disasters 

Answer: A,C,D 

Explanation: 

Note: 

*Organizational change management (OCM) is a framework for managing the effect of new business processes, changes in organizational structure or cultural changes within an enterprise. Simply put, OCM addresses the people side of change management. 

*A systematic approach to OCM is beneficial when change requires people throughout an organization to learn new behaviors and skills. By formally setting expectations, employing tools to improve communication and proactively seeking ways to reduce misinformation, stakeholders are more likely to buy into a change initially and remain committed to the change throughout any discomfort associated with it. 

Successful OCM strategies include: 

Agreement on a common vision for change -- no competing initiatives. 

Strong executive leadership to communicate the vision and sell the business case for change. 

A strategy for educating employees about how their day-to-day work will change. 

A concrete plan for how to measure whether or not the change is a success -- and follow-up plans for both successful and unsuccessful results. 

Rewards, both monetary and social, that encourage individuals and groups to take ownership for their new roles and responsibilities. 


Q27. What must the project manager determine when scaling the Manage Focus Area to the project? 

A. Which of the 13 OUM Manage processes should be eliminated or expanded 

B. How to reduce the quality of the project deliverables. 

C. Which work products should be expanded, reduced, or consolidated based upon the scope, objectives, approach, and risks of the project. 

D. Which two products should be expanded, reduced, or consolidated based upon the project scope and customer preferences. 

Answer: A 

Explanation: The Manage focus areais organized into 13 processes. 

Collectively, these processes form a comprehensive set of tasks required to manage Oracle-based development and implementation projects. Every project includes most, if not all, of these processes,whether they are the responsibility of a consulting organization, a client organization, or a third party. 

Bid Transition Scope Management Financial Management Work Management Risk Management Issue and Problem Management Staff Management Communication Management Quality Management Configuration Management Infrastructure Management Procurement Management Organizational Change Management 


Q28. According to the recommended training for this exam, what is the key to proper project management? 

A. Consistency and predictability 

B. Expected results 

C. A multi-layered project plan 

D. A single layered project plan 

Answer: A 

Explanation: 

Note:*Oracle Project Management is an integrated part of 

Oracle Projects, a comprehensive set ofsolutionsthat can help you predictably and successfully deliver global projects by integrating, managing, and providing insight into enterprise project information. 


Q29. What is not true about planning in OUM? 

A. OUM has been developed with the intent that the approach for a given project be built up from a core set of activities. 

B. Projects should be tailored down from the full OUM work breakdown structures. 

C. OUM takes an iterative and incremental approach to planning a project. 

D. Tasks within OUM are considered place holders for work. 

Answer: D 

Explanation: 

Incorrect: Not A:OUM is designed to support a broad range of project types. As such, it must be flexible andscalable. The appropriate point of balance for a given project will vary based on a number of project risk and scale factors. The method has been developed with the intent that the approach for a given project be “built up” from a core set of activities to implement an appropriate level of discipline, rather than “tailored down”. 

Not B:OUM facilitates improved control of project expenses by using a flexible work breakdown structure that allows you to perform only necessary tasks. 

Not C:OUM recognizes the advantages of an iterative and incremental approach to development and deployment of information systems. Any of the tasks within OUM may be iterated. Whether or not to iterate, as well as the number of iterations, varies. Tasks may be iterated to increase quality of the work products to a desired level, to add sufficient level of detail, or to refine and expand the work products on the basis of user feedback. 


Q30. In OUM Manage, what is true about Organizational Change Management process? 

A. It is only a concern of a client. 

B. It feeds the risk management process and communication process and is only handled by third parties. 

C. It feeds the communication process and risk management process and should be considered when training end-users. 

D. It is handled by third parties. 

Answer: C 

Explanation: 

Note: *Organizational Change Management This process starts at the strategic level and then identifies challenges of the implementations in order to design the systems that allow lowering the risk. Identifying the change requirements from the beginning of the project would help organization to manage it effectively. 

*The Manage focus area is organized into 13 processesincluding theOrganizational Change Management process: The objective of the Organizational Change Management process is to be aware of the Client’s Organizational Change Management Strategy and to effectively create a Change and Communication Plan that addresses this strategy. The goal is to create the change momentum needed to increase buy-in and reduce resistance - thus reducing productivity losses.