Exam Code: 1Z0-850 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Java Standard Edition 5 and 6, Certified Associate Exam
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-850 Exam.

2016 Aug 1Z0-850 free practice test

Q161. - (Topic 2) 

Which two are benefits when appropriately using polymorphism? (Choose two.) 

A. code that is protected from extension by other classes 

B. code that is more dynamic at runtime 

C. code that is faster at runtime 

D. code that is more flexible and reusable 

E. code that is more efficient at runtime 

Answer: B,D 


Q162. - (Topic 2) 

Click the Exhibit button. Which two are true? (Choose two.) 

A. Every Flurb is associated with exactly one Flurb. 

B. There can only be one instance of the Flurb class. 

C. Every Flurb contains a reference to itself. 

D. There must always be an even number of Flurb instances. 

E. A Flurb can be associated with itself, but it also could be associated with a different Flurb. 

Answer: A,E 


Q163. - (Topic 1) 

Given: 

1.

 class Book { 

2.

 public String title; 

3. 

4.

 public void setTitle(String title) { 

5.

 if (checkTitle(title)) this.title = title; 

6.

 } 

7.

 public String getTitle() { 

8.

 return title; 

9.

 } 

10.

 private boolean checkTitle(String newTitle) { 

11.

 // code that verifies proposed title change 

12.

 } 

13.

 } 

Which two are true? (Choose two.) 

A. The title attribute is protected from direct modification by outside code. 

B. The Book class demonstrates encapsulation. 

C. The Book class does NOT provide information hiding. 

D. The Book class adheres to the JavaBeans naming conventions. 

E. The checkTitle method can be accessed from outside the Book class. 

Answer: C,D 


Q164. - (Topic 2) 

Which two are true? (Choose two.) 

A. Classes in the java.awt package are used to paint objects on canvases. 

B. Classes in the java.awt package inherit many behaviors from classes in the java.swing package. 

C. Classes in the javax.swing package provide support for complex GUI components, such as tables and trees. 

D. Classes in the java.awt package are designed to provide lightweight components that work the same across different platforms. 

Answer: A,C 


2passeasy.com

Refresh 1Z0-850 exam fees:

Q165. - (Topic 1) 

Click the Exhibit button. Which code correctly implements the association between A and B? 

A. class A { 

private B[] b; 

class B { 

private A a; 

B. class A { 

private B[] b; 

class B { } 

C. class A { } 

class B { 

private A[] a; 

D. class A { } 

class B { 

private A a; 

E. class A { 

private B b; 

class B { 

private A[] a; 

F. class A { 

private B b; 

class B { } 

Answer: B 


Q166. - (Topic 1) 

Which two are characteristics of an RDBMS? (Choose two.) 

A. An RDBMS represents data using three-dimensional tables. 

B. J2EE provides a cross-platform RDBMS. 

C. Java technologies provide capabilities for connecting a legacy RDBMS to a web 

application. 

D. Business-tier applications use session beans to represent rows in an RDBMS. 

E. An RDBMS represents data using two-dimensional tables. 

Answer: C,E 


Q167. - (Topic 1) 

Which is true? 

A. The JDBC API is included in J2SE. 

B. JDBC is used to connect to MOM (Message-Oriented Middleware) products. 

C. All JDBC drivers are pure Java. 

D. The JDBC API is an extension of the ODBC API. 

Answer: A 


Q168. - (Topic 2) 

Given: 

2.

 class Test { 

3.

 public static void main(String args[]) { 

4.

 for (int i = 1; i < 5; i++) { 

5.

 if (i == 2) { 

6.

 continue; 

7.

 } 

8.

 System.out.print(" i = " + i); 

9.

 } 

10.

 } 

11.

 } 

What is the result? 

A. i = 1 i = 3 i = 4 i = 5 

B. i = 1 

C. i = 1 i = 3 i = 4 

D. The code runs with no output. 

E. i = 1 i = 2 i = 4 

F. i = 1 i = 2 i = 4 i = 5 

G. Compilation fails. 

Answer: C